Εφές Ανατόλου-Ερ. Αστέρας 84-83: Δυο βολές του Μίσιτς «έκλεψαν» τον…ιδρώτα των Σέρβων (hls)

Ο Μίσιτς πέτυχε 21 πόντους για την Εφές, ενώ ο Κάλινιτς είχε 20 πόντους, αλλά αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές στα 10'' πριν από την λήξη.

Ο Ερυθρός Αστέρας, με εξαίρεση το πρώτο δελκάλεπτο (31-21), ήταν καλύτερος από την Εφές Ανατόλου, “αγκάλιασε” την εκτός έδρας νίκη στο “Σινάν Ερντέμ», μέχρι και στα 9 εκατοστά του δευτερόλπετου, πριν από την λήξη του αγώνα, αλλά δυο εύστοχες βολές του Βασίλιε Μίσιτς από το φάουλ που έκανε ο Μάρκοβιτς, έδωσαν στην τουρκική ομάδα την 9η νίκη της, ύστερα από 17 ασγωνιστικές και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν αποτελεσματικοί στην πρώτη περίοδο και με κορυφαίο τον Πλάις και τον Μπομπουά, είχαν το προβάδισμα στο σκορ, αλλά οι αλλαγές του Ράντονιτς και το κοντό σχήμα που χρησιμοποίησε στην δεύτερη περίοδο, σε συνδυασμό με την μαχητικότητα των παικτών του, ανέτρεψε την ροή του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 9 επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος του α’ ημιχρόνου, όταν και προηγήθηκαν με 43-46 και συνολικό επιμέρους σκορ `12-25.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Η Εφές που έπαιξε με Μίσιτς, Σίνγκλεντον και Ντάνστον στο καθιερωμένο ροτέισον του Αταμάν στην δεύτερη περίοδο, δεν είχε τα προσδοκούμενα αποτελέσματα, ενώ η κατάσταση χειροτέρεψε γι’ αυτήν στην 3η περίοδο. Η σταδιακή βελτίωση του Κάλινιτς και η διατήρηση του υψηλού ποσοστού ευστοχίας στα τρίποντα, αύξησαν το προβάδισμα της σερβικής ομάδας μέχρι τους 9 πόντους (53-62). Η αντίδραση της Εφές, προσωποποιήθηκε στην αμυντική προσπάθεια του Μπράιαντ Ντάνστον (4 κοψ, 5 ριμ) και στην επιθετική σταθερότητα του Τιμπόρ Πλάις (5/5 τρ, 3/6 διπ, 6-1 ριμ,).

Ο Ερυθρός Αστέρας (7 νίκες-10 ήττες) τελείωσε το παιχνίδι με 13 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στην επίεθεση τους,. οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, σκόραραν 28 πόντους. Η Εφές έχανε με 6 πόντους (74-80 στο 36′) με το έμμεσο τρίποντο του Γουόλτερς, αλλά δεν είχε σκορ στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος του αγώνα, με εξαίρεση το εύστοχο δίποντο του Κάλινιτς στα 15” (80-83). Ο σταρ του Ερυθρού Αστέρα, όμως, αστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές στα 10” πριν από την λήξη. Ο Μίσιτς δεν έκανε το ίδιο στις δυο νικητήριες βολές που εκτέλεσε και «έκλεψε» τον ιδρώτα των αξιόμαχων συμπατριωτών του…

Δεκάλεπτα: 31-21, 43-46, 65-68, 84-83

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.