Ούνιξ Κ.-Ολυμπιακός 84-87 (κ.α. 77-77): Το ερυθρόλευκο εξπρές δε στάματησε ούτε στο Καζάν!

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά το Μιλάνο άλωσαν και το Καζάν με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βεζένκοφ-Λαρεντζάκη και πατούν γερά πλέον στην 3η θέση της βαθμολογίας

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι … σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική του νίκη καθώς απέναντι στην αστοχία του από τη γραμμή των τριών πόντων αντιπαρέθεσε σκληρή άμυνα, ευστοχία σε βολές και δίποντα καταφέρνοντας μια πειστικότατη επιτυχία που του δίνει πολλά εν όψει της συνέχειας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε στον αγώνα έχοντας ένα θετικό, τη συγκέντρωσή του στην περιφερειακή άμυνα απέναντι σε μια ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική στο Βελιγράδι κατέγραψε ρεκόρ με 15 εύστοχες προσπάθειες. Παρόλα αυτά, φρόντισε να μείνει εντός παιχνιδιού, διαπιστώνοντας πως δεν ήταν η μέρα της από τη γραμμή των τριών πόντων, πηγαίνοντας σε πιο ασφαλείς επιλογές αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία των ψηλών του. Σε μείζον θέμα για την άμυνά του αναδείχθηκε η ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ ο Ουζίνσκι και λογικά ήρθε το 20-17 της πρώτης περιόδου.

Ωστόσο το δεύτερο 10λεπτο αποδείχτηκε μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην άμυνα με σημεία αναφοράς την παρουσία των Λαρεντζάκη, Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Μάρτιν, έβγαλε εκτός ματς τον Χεζόνια, μοίρασε το παιχνίδι του στην επίθεση και με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Σαρλ προσπέρασε στα μισά της περιόδου δείχνοντας τις «άγριες» διαθέσεις του. Εξέλιξη που αιφνιδίασε τη ρωσική ομάδα, με τους παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να επιστρατεύουν τη δύναμη και τα φάουλ σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν, κάτι όμως που «φόρτωσε» αρκετούς από τους κομβικούς τους παίκτες με τρία φάουλ, όπως οι Ουζίνσκι και Χεζόνια. Θα ήταν άδικο να μη σταθεί κανείς στη συνεισφορά του Κώστα Σλούκα που μπαίνοντας στο ματς ενεργοποίησε τον πλουραλισμό στην επίθεση μοιράζοντας ασίστ. Με την Ούνιξ στο 40,9% στα 2π. (9/22) και τον Ολυμπιακό στο 60% (10/17) οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμπορεύονται στο σκορ με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν πολύτιμους πόντους στην επίθεση από τους Λαρεντζάκη-ΜακΚίσικ για το 40-42 του ημιχρόνου.

Ο Κάνααν και η άμυνα

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε έναν αφιονισμένο Κάνααν, που με επτά δικούς του, διαδοχικούς πόντους επανέφερε την Ούνιξ σε θέση οδηγού. Αρχικά οι ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ προσπαθειών από τη γραμμή του τρίποντου, μια συνθήκη που ωφέλησε τελικά τον Ολυμπιακό ως απόρροια του ελέγχου των ριμπάουντ, διατηρώντας την εύθραυστη ισορροπία συμβαδίζοντας στο σκορ. Το επιθετικό βάρος της ρωσικής ομάδας πέρασε στους ώμους του Λ. Μπράουν και του Κάνααν, την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός τους «χτυπούσε» συνειδητά από την καρδιά της ρακέτας είτε με τον Φαλ είτε με τον Σαρλ, ανάλογα με το ποιός εκ των δύο βρισκόταν στο παρκέ. Και πάλι όμως η πολύ καλή άμυνα των παικτών του κ. Μπαρτζώκα ήταν αυτή πάνω στην οποία «έχτιζαν» το παιχνίδι τους. Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 62-59 με ρεσιτάλ αστοχίας από την περιφέρεια εκατέρωθεν και τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 4/22 3π.!

Βεζένκοφ και Σλούκας εξ αρχής στην τελευταία περίοδο ανέλαβαν δράση επιθετικά, ανακτώντας το προβάδισμα την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι επιδίδονταν – χωρίς επιτυχία – σε κρεσέντο προσπαθειών από τη γραμμή των τριών πόντων. Εξέλιξη που ώθησε τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να επιδοθεί σε ανακάτεμα της τράπουλας χωρίς ν’ αποφεύγει το όποιο ρίσκο περνώντας στο ματς ακόμη και τον Ουζίνσκι παρά τα τέσσερα φάουλ που κουβαλούσε. Στα πλεον κρίσιμα σημεία όμως ο Βεζένκοφ δήλωνε παρών. Στα μισά της περιόδου ο Χεζόνια ισοφάρισε σε 69-69 αλλά ο διεθνής φόργουορντ με τρίποντο έδωσε εκ νέου προβάδισμα μα κυρίως τεράστιο ψυχολογική τόνωση μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Ο ίδιος μαζί με τον Λαρεντζάκη έκλεψαν την μπάλα στην επόμενη κατοχή κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην επίθεση θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει διαφορά.

Ωστόσο, ότι δεν πετύχαιναν στην επίθεση το κατάφερναν στην άμυνα. Ο Κάνααν έκανε το 72-72 2.45 πριν από το τέλος αλλά ο Ντόρσεϊ απάντησε με 3π. Ένα λεπτό πριν από το τέλος ο Λ. Μπράουν έκανε το 75-75, Φαλ και Τζεκίρι σκόραραν στα τελευταία δευτερόλεπτα με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση πως κάποιος τράβηξε το διχτάκι. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια έχοντας την τελευταία επίθεση αλλά η διείσδυση του Σλούκα κόπηκε από τον Τ. Μπράουν και στο ύστατο σουτ η άμυνα του Κάμααν στον Ντόρσεϊ κρίθηκε ως «καθαρή», μένοντας στο 77-77.

Η παράταση αποδείχτηκε … παράσταση για ένα ρόλο, αφού οι παίκτες του κ. Μπαρτζώκα συνέχισαν με την ίδια συνέπεια κι αποφασιστικότητα στην άμυνα κρατώντας τους γηπεδούχους στους τέσσερις (!) πόντους. Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης και Σλούκας επωμίστηκαν τα της επίθεσης και το τέλος βρήκε άπαντες να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης από το live match center εδώ

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 42-40, 62-59, 77-77 (84-87)

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική του αγώνα εδώ

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.