Παναθηναϊκός – Ζενίτ 70-64: «Εκτέλεσε» ο Νέντοβιτς, «καθάρισε» ο Παπαγιάννης (hls)

Με... φορά από το ΣΕΦ, ο Νέντοβιτς έκανε φοβερά πράγματα και κόντρα στη Ζενίτ και έχοντας συνοδοιπόρο τον καθοριστικό Παπαγιάννη, επανέφεραν τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των επιτυχιών στη Euroleague.

Οι “πράσινοι” παρουσίασαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, βρέθηκαν αρκετές φορές να κυνηγούν στο σκορ, όμως βρήκαν τον τρόπο στην τρίτη περίοδο και έβαλαν τις βάσεις για να επιστρέψουν στις νίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ο Γιώργος Παπαγιάννης, που έκανε τα πάντα στο παρκέ (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 μπλοκ) και ο “καυτός” Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, μετά από εκείνη στο ΣΕΦ. Ο Σέρβος σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε πέντε ασίστ. Κακό βράδυ για τον Παπαπέτρου με 0/8 σουτ, ωστόσο έδειξε ψυχραιμία στις βολές στο φινάλε. Τη μεγαλύτερη ζημιά στην “πράσινη” άμυνα έκαναν οι Λόιντ (15 πόντοι), Φράνκαμπ (14 πόντοι) και Κουζμίνσκας (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Νωθρό ξεκίνημα και αντίδραση με Νέντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… υποτονικά στο ματς και είδε τη Ζενίτ να σκοράρει τους πρώτους 12 πόντους του αγώνα, πριν σημειώσει το πρώτο του καλάθι με τον Σαντ-Ρος από τα 6.75 με 5:16 για τη λήξη του α’ δεκαλέπτου! Αστοχία και λάθη συνέθεταν το σκηνικό για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ανακάτευε συνεχώς την… τράπουλα σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Με την είσοδο του Νέντοβιτς στο παρκέ, οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις στην επίθεση και έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ σκόραρε οκτώ σερί πόντους και έφερε τον Παναθηναϊκό στο -8 και το 23-15 των Ρώσων στην πρώτη περίοδο.

«Ξέσπασμα», ισοφάριση και νέο… μπλακ άουτ

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς στην επιθετική εξίσωση προστέθηκαν οι Μέικον και Παπαπέτρου. Την ίδια στιγμή ο Νέντοβιτς συνέχισε να είναι «καυτός» από την περιφέρεια, μείωσε σε 25-28 και ο Κασελάκης έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (28-28) πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και το ΟΑΚΑ στο… πόδι.

Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη ήταν η διάρκεια. Χαρακτηριστικό είναι πως οι «πράσινοι» έκαναν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά (από το 15′ μέχρι και το 19′) για να σκοράρουν. Την ίδια ώρα η Ζενίτ «διάβαζε» πολύ καλύτερα την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων, Λόιντ και Κουζμίνσκας ολοκλήρωναν με επιτυχία τις επιθέσεις και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκλεισε το ημίχρονο στο +5 (33-38).

Ασταμάτητος Παπαγιάννης

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τα αποδυτήρια μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Με τρομερή ενέργεια στην άμυνα κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τους Ρώσους, ενώ στην απέναντι πλευρά του γηπέδου ο Παπαγιάννης έκανε πάρτι πάνω από το καλάθι της Ζενίτ. Τελείωνε τη μία φάση μετά την άλλη, Σαντ Ρος και Νέντοβιτς «πυροβολούσαν» από την περιφέρεια και το «τριφύλλι» ξέφυγε για πρώτη φορά με διαφορά 9 πόντων (51-42).

Η αντίδραση των παικτών του Πασκουάλ, πάντως, δεν άργησε να έρθει. Εκμεταλλευόμενοι ένα ακόμη «νεκρό» διάστημα των γηπεδούχων, «ψαλίδισαν» τη διαφορά με Λόιντ – Φράνκαμπ και μείωσαν στους 5 πόντους (53-48) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Νέντοβιτς και Παπαγιάννης τον γλίτωσαν από την “αυτοκτονία”

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ακόμη ένα κάρφωμα του Παπαγιάννη, το οποίο σήκωσε στο… πόδι το ΟΑΚΑ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με το σκορ στο 60-50, ο Παναθηναϊκός “κόλλησε” επιθετικά και δέχτηκε επιμέρους 13-1 από διαδοχικούς πόντους των Φράνκαμπ – Κουζμίνσκας, μετατρέπωντας το παιχνίδι σε θρίλερ (61-62).

Τότε ήταν η στιγμή του Νέντοβιτς να μιλήσει. Ο Σέρβος βγήκε και πάλι μπροστά και με ένα ακόμη τρίποντο έβαλε τους “πράσινους” ξανά σε θέση οδηγού και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Ακολούθησε ένα φόλοου του Παπαγιάννη σε “νεκρό” χρόνο για το 66-62, οι Ρώσοι δεν είχαν απάντηση στην σκληρή άμυνα των γηπεδούχων και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στη Euroleague, ύστερα από πέντε διαδοχικές ήττες, με το τελικό 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.