Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 88-69: Του κόστισε το “Black Out” της τέταρτης περιόδου (vids)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για τρεις περιόδους κόντρα στην Εφές, όμως το "Black out" της τέταρτης περιόδου, έκανε την Εφές να πανηγυρίσει τη νίκη με 88-69!

Ο Ολυμπιακός έψαχνε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην εφετινή Ευρωλίγκα και για τρία δεκάλεπτα, φάνηκε πως θα μπορούσε να την πετύχει κόντρα στην Εφές! Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εξαιρετικά για τρία δεκάλεπτα, όμως το “black out” της τέταρτης περιόδου, (20-3) τον έκαναν να γνωρίσει την τέταρτη του ήττα.

Η Εφές είχε ένα απίθανο Μπουμπουά, που ολοκλήρωσε με 29 πόντους, με 7/10 τρίποντα ενώ ο Μίτσιτς βοήθησε με 19.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από την Εφές και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 6-0 με τον Μπομπουά να ευστοχεί σε τρίποντο, ενώ έπειτα μετά από κλέψιμο πέτυχε καλάθι και πήρε και φάουλ!

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν επέτρεψαν σε αυτό το κακό ξεκίνημα να τους επηρεάσει και γρήγορα βρήκαν τα πατήματά τους. Με Φαλ και Βεζένκοφ έκαναν το 8-10 και βρέθηκαν μπροστά! Ο Ολυμπιακός μάλιστα, κατάφερε να “χτίσει” και μια διαφορά επτά πόντων με 10-17, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο η Εφές δεν θ΄αφηνε τους “ερυθρόλευκους”. Ο Πετρούσεφ μείωσε σε 14-17 με τον Σλούκα ν΄απαντά με τρίποντο για το 14-20 φέρνοντας τη διαφορά στους έξι.

Μπορμπουά και Μίτσιτς όμως είχαν λύσεις είτε από το τρίποντο είτε από την γραμμή των βολών και η Εφές βρέθηκε μπροστά με 23- 22! Ο Χασάν με βολή έκανε το 23-23 και ο Βεζένκοφ έκανε το 23-25 για το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ήθελε στην πρώτη περίοδο να έχει παίξει ακόμη καλύτερα στην άμυνα, όμως σίγουρα κακό βαθμό τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο δεν μπορεί να πάρει. Το αρνητικό ήταν πως έδωσε αρκετά ομαδικά φάουλ αρκετά νωρίς.

Ο Πρίντεζης έδωσε ρυθμό στον Ολυμπιακό, έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και έβαλε την ομάδα του ακόμη πιο μπροστά με 23-27. Ο Λάρκιν μείωσε όμως ο Μάρτιν έκανε το 25-29. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την απόσταση των πέντε πόντων και πάλι με τον Μάρτιν 29-34, όμως απέναντί του ένα πραγματικά εξαιρετικό Μπουμπουά που ήταν ασταμάτητος! Με δύο διαδοχικά τρίποντα έκανε το 35-36 πλησιάζοντας στον πόντο τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Πειραιά, μπορεί να μην είχε Μπομπουά αλλά είχε ένα εξαιρετικό Βεζένκοφ και επίσης έπαιρνε πόντους απ΄όλους τους παίκτες του.

Ο Γάλλος με ένα ακόμη έκανε το 40-38 βάζοντας μπροστά την Εφές, με τον Πρίντεζη να ισοφαρίζει. Ο Μίτσιτς σημείωσε το 44-42, όμως ο Ολυμπιακός που δεν άξιζε να χάσει το πρώτο ημίχρονο, μετά από κλέψιμο του Λούντζη και κάρφωμα του ΜακΚίσικ έκανε το 44-44!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βεζένκοφ είχε δέκα πόντους, 9 ο Πρίντεζης 7 ο Φάλ, ενώ για την Εφές, 20 ο Μπουμπουά και 12 ο Μίτσιτς!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές ξεκίνησε εξαιρετικά! Μπουμπουά, Μοερμάν και Σιμόν σημείωσαν τρόποντο για το 56-49 με τον Γουόκαπ να σημειώνει και αυτός ένα!

Φαλ και Παπανικολάου πέτυχαν γρήγορα καλάθια για το 58-54 μειώνοντας την διαφορά και παράλληλα μην επιτρέποντας στην Εφές να ξεφύγει στο σκορ. Ο Μίτσιτς έκανε το 60-54 και ο Λάρκιν με δύσκολο τρίποντο, έκανε το 63-56!

Ο Ολυμπιακός όμως ούτε τώρα παρέδωσε τα όπλα. Έδωσε όλη του την ενέργεια και ο Φαλ με κάρφωμα μείωσε σε 63-62!

Μάλιστα και με βολή έκανε το 63-63!

Ο Λάρκιν εκτέλεσε εύστοχα τρεις βολές για ν΄ανεβάσει τη διαφορά στο 68-63, όμως απάντηση υπήρχε και πάλι από τον Ολυμπιακό. Ο Βεζένκοφ με δύσκολο τρίποντο μείωσε σε 68-66 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου!

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ανάμεσα στην Εφές και τον Ολυμπιακό για την 10η αγωνιστική

BLACK OUT στην τέταρτη περίοδο.

Η Εφές με τον Σίμον και τον Μπουμπουά να ευστοχεί σε τρίποντο έκανε το 74-66 ανεβάζοντας την διαφορά γρήγορα στους 8.

Ο Ολυμπιακός έπαθε ένα απίστευτο black out, στην τέταρτη περίοδο. Λάθη, κακές και βιαστικές επιλογές με αποτέλεσμα για σχεδόν έξι λεπτά να μην σκοράρει. Ο Μίτσιτς με τρίποντο έκανε το 77-66 φέροντας την διαφορά στους 11.

Ο Φαλ με βολή πέτυχε τον πρώτο πόντο του Ολυμπιακό μετά από έξι λεπτά! Ο Βεζένκοφ μειώσε σε 81-69 τρία λεπτά πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να “χαρίζει” τη μπάλα στην Εφές. Δεν μπορούσε να πάρει ριμπάουντ αμυντικό δίνοντας στον αντίπαλο την ευκαιρία να σουτάρει ξανά! Ο Μπουμπουά με το έβδομό του τρίποντο έκανε το 84-69. Ο Σίνγκλετον πέτυχε και αυτός τρίποντο για το 87-69 που όλα έδειχναν πως θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Με 5 δευτερόλεπτα ν΄απομένουν και σχεδόν όλοι οι παίκτες να έχουν αποφασίσει να μην κάνουν επίθεση ο Μπουμπουά έτρεξε και πήρε φάουλ λίγο πριν το τέλος για να γράψει με βολές το τελικό 88-69.

Ο Μπουμπουά έκλεισε με 29 πόντους, 19 είχε ο Μίτσιτς 10 ο Λάρκιν.

Για τον Ολυμπιακό 17 είχε ο Βεζένκοφ, 15 ο Φαλ.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία) και Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία).

Θυμηθείτε εδώ το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.