Ζενίτ-Ολυμπιακός 84-78: Αμυντικά ανίσχυρος μακριά από το ΣΕΦ

Η Ζενίτ έφτασε τις 6 νίκες και ισοβάθμησε με τον Ολυμπιακό που συνεχίζει χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Χωρίς νίκη στα εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα, ύστερα από 3 απόπειρες σε Βαρκελώνη, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, συνεχίζει ο Ολυμπιακός, με την ήττα που γνώρισε από την Ζενίτ με 84-78 και σε πλήρη αντίθεση με το απόλυτο των εντός έδρας αποτελεσμάτων του. Οι Πειραιώτες έπαιξαν άμυνα μόνο στο 3ο δεκάλεπτο και ενώ στην αρχή της 4ης περιόδου, είχαν φτάσει σε απόσταση ενός πόντου από την Ζενίτ, δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους. Ήταν ασυνεπείς αμυντικά και ύστερα από τον Φράνκαμπ στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπάρον και ο Λόιντ οδήγησαν την Ζενίτ στην νίκη της και στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε τα επιθετικά ατού της Ζενίτ, αλλά στο πρώτο ημίχρονο, η άμυνα του, κυρίως τους περιφερειακούς παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, ήταν αναποτελεσματική. Ο Φράνκαμπ σκόραρε 16 πόντους με 4/5 τρίποντα και ήταν ο πρωταγωνιστής στην επίθεση της Ζενίτ, ενώ συνολικά οι γηπεδούχοι είχαν 7/14 τρίποντα και 10/16 δίποντα. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε με το ίδιο “νόμισμα” της επίθεσης να διατηρηθεί σε επαφή με το σκορ και το συνεχές προβάδισμα που είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με μοναδική εξαίρεση την ισοφάριση που δέχτηκαν σε 20-20 από τον Ουόκαπ στην πρώτη επίθεση της 2ης περιόδου.

Ο Αμερικάνος πλει μέικερ ήταν ο στυλοβάτης του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο με 10 πόντους, ενώ από τις θέσεις των ψηλών, οι Φαλ και Μάρτιν πρόσθεσαν 14 πόντους στο ενεργητικό της ομάδας τους. Οι…παρά ένας, 50 πόντοι που δέχτηκε ο Ολυμπιακός δεν προμήνυαν θετικές προδιαγραφές για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς απέναντι σε γηπεδούχο ομάδα που έχει επιθετικό κρεσέντο, θα έπρεπε να χαμηλώσει τα ποσοστά ευστοχίας της της Ζενίτ στην επανάληψη.

Αντίθετα, η Ζενίτ περιόρισε επιθετικά τον Ντόρσει που είχε 3 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής στο α’ ημίχρονο, ενώ και ο Σλούκας σκόραρε 4 πόντους σε 12 λεπτά.

Η αλλαγή νοοτροπίας του Ολυμπιακού στον αμυντικό τομέα, αποδείχτηκε στα 3 πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τα 4 ομαδικά φαουλ. Η επίθεση της Ζενίτ περιορίστηκε αισθητά και σκόραρε 10 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να αλλάζει την ροή του αγώνα, συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, αλλά να μην κερδίζει το προβάδισμα στο σκορ. Δυο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα του Ντόρσει και του Ουόκαπ στην τελευταία επίθεση για την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, διατήρησαν την βραχεία κεφαλή ενός πόντου για τους γηπεδούχους και ενώ στην αρχή της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ.

Η Ζενίτ, χωρίς τον Φράνκαμπ (3 φαουλ), αλλά με τον Μπάρον και τον Λόιντ προηγήθηκε με 67-59, δεχόμενη δυο πόντους από τον Φαλ και σκοράροντας 9, αύξησε την διαφορά στους 6 πόντους και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ούτε από την επίθεση του να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης, παρά μόνο στην μείωση της τελικής διαφοράς.

Δεκάλεπτα: 25-22, 49-43, 58-57, 84-78

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.