Παναθηναϊκός-Εφές 95-69: Όργια Μέικον στον θρίαμβο του ΟΑΚΑ (vids)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφτιαξαν την καλύτερη τούρτα γενεθλίων στον εορτάζοντα Δημήτρη Πρίφτη και με ονειρική εμφάνιση επικράτησαν κατά κράτος της πρωταθλήτριας της Euroleague

Ο Ντάριλ Μέικον ήταν εκπληκτικός. Είχε 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με 5/5 τρίποντα. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 (με 9/12 τρίποντα) πόντους σε 25’37’’ συμμετοχής. Και έγραψε ξεχωριστό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό ενώ πλησίασε και ρεκόρ διοργάνωσης. 

Το ρεκόρ του Μέικον

Ο Μέικον ήταν ένα τρίποντο από τα 10 που είναι το -μέχρι τώρα- ρεκόρ της Euroleague για παίκτη σε ένα παιχνίδι. Ούτως ή άλλως πάντως ο Μέικον με τα 9 τρίποντα που έχει βάλει είναι ο παίκτης του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα τρίποντα σε ένα παιχνίδι, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Μέικον δεν έπαιξε στα τελευταία 3’30’’. 

Εκπληκτικός ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός συνολικά ήταν εντυπωσιακός στη βραδιά θριάμβου στο ΟΑΚΑ και στο πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Μέικον ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά στη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε σκοράρισμα και από τον Σαντ-Ρος (αυτός έσυρε πρώτος τον χορό), τον Παπαπέτρου (ασφάλεια στο σκοράρισμα στη δεύτερη περίοδο), τον Νέντοβιτς αλλά και εκπληκτικές άμυνες από τον Παπαπέτρου και τον Έβανς

Εκρηκτικοί Σαντ-Ρος και Μέικον

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Μπήκε δυνατά και σε άμυνα και σε επίθεση και ήταν στο 8-4 στο δίλεπτο. Οι Πράσινοι είχαν το +7 (15-8) στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Σαντ-Ρος να είναι εντυπωσιακός με 10 πόντους, δύο ρημπάουντ και μία ασίστ σε αυτό το διάστημα. Με ασίστ Σαντ-Ρος στον Παπαγιάννη, το 12-8 και τρίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Μέικον για το 15-8, στο 5’. 

Στο +14 ο Παναθηναϊκός

Ο Μέικον πήρε τη σκυτάλη από τον Σαντ-Ρος και σκοράρει. Με δικό του τρίποντο, πάει στο 22-8 στο 7′, με τη διαφορά στο +14. Μέικον με 10 πόντους και Σαντ-Ρος με 8 πόντους είχαν τους 18 από τους 22 πόντους του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα. Και στην άμυνα, Έβανς και Παπαγιάννης “έχτισαν τοίχο”. Με τρίποντο του Μέικον γίνεται το 22-8 (+14) στο 7’. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 22-13. Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στο τελευταίο τρίλεπτο.

Δυνατά ο Παπαπέτρου 

Στη δεύτερη περίοδο, ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Παπαπέτρου. “Ζεστάθηκε” για τα καλά και ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά. Ήταν στο +11 με 28-17, στο 12′. Και 30-19 με ασίστ Παπαπέτρου και το πρώτο καλάθι από τον Γουάιτ. Ξαναπήγε στο +14, με τρίποντο από τον Παπαπέτρου για το 33-19 στα 6’29” πριν το τέλος του ημιχρόνου. 

Με Μέικον στο +19

Η διαφορά ανέβηκε κι άλλο. Με τρίποντο από τον Νέντοβιτς πάει στο +17 (36-19) στα 5’28’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μετά, ανέλαβε εκ νέου δράση ο Μέικον που επέστρεψε με τρίποντα στο σκοράρισμα και η διαφορά πήγε στο +19. Με 42-23 στα 3’23’’ πριν τέλος και 45-26, στα 2’42’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Και στο 52-33 στα 20’’ πριν το τέλος. Το σκορ ημιχρόνου ήταν 52-35.

Ο Μέικον συνεχίζει

Η Εφές στο δεύτερο ημίχρονο, στην αρχή της τρίτης περιόδου, έδειξε ότι έχει καλύτερο επιθετικό ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος. Σε εκείνο το διάστημα που η Εφές έδειξε ότι έχει την τάση να μειώσει, ο Μέικον ανέλαβε πάλι δράση. Με προσωπικό σκοράρισμα αλλά και με πόντους από Σαντ-Ρος και Πέρι στο περιθώριο της δικής του παράστασης, η διαφορά πήγε και στο +26 (71-45) στα 3’22’ πριν το τέλος της περιόδου. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 78-55.

Αποβολή Αταμάν 

Σε αυτό το διάστημα αποβλήθηκε ο Αταμάν στα 5’36” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας δέχτηκε μία ακόμη τεχνική ποινή (είχε δεχτεί μία και στο πρώτο μέρος) για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. 

Με ρυθμό μέχρι το τέλος

Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον ρυθμό και στην τέταρτη περίοδο. Το τελικό σκορ ήταν 95-69 με τη διαφορά να πηγαίνει και στο +28, στο 95-67, με καλάθι του Μποχωρίδη στο 1’03” πριν το τέλος.

Διαμαντίδης και Αλβέρτης απόλαυσαν και αυτοί την εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Δείτε εδώ την επίσημη στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.