ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 88-82: Με τη σφραγίδα του… εξωγήινου Κλάιμπερν! (hls)

Ο Γουίλ Κλάιμπερν έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό στη Megasport Arena, οδηγώντας τη ρώσικη ομάδα στην τελική επικράτηση

Νίκη με φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Γουίλ Κλάιμπερν είναι η σημερινή (22/10) στη Megasport Arena στη Μόσχα, όπου η ΤΣΣΚΑ επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 88-82 και πήγε στο 4-1 στη βαθμολογία, αφήνοντας τους “ερυθρόλευκους” στο 3-2. Ο Αμερικανός φορ έκανε τα πάντα για τους πληγωμένους λόγω απουσιών σε αυτό το ματς γηπεδούχους, σμπαραλιάζοντας κάθε αντίπαλη άμυνα πάνω του και δικαίως το τελικό αποτέλεσμα έχει πάνω το όνομά του!

Δείτε τα highlights του αγώνα

Θυμηθείτε εδώ το match center της αναμέτρησης

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, πάντως, δεν ήταν μόνο ο Κλάιμπερν (6/8 δ., 3/7 τρ., 8/8 β., 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ) που έκανε τη διαφορά. Στον Ολυμπιακό κόστισε πολύ η δεύτερη περίοδος, όταν από 20-25, που έκλεισε προηγούμενος την πρώτη, βρέθηκε πίσω δέκα πόντους, με σκορ 48-38. Αποτέλεσμα του ολικού rotation στην πεντάδα σε αυτό το δεκάλεπτο και της κακής άμυνας στον αντίπαλο συνολικά -και ειδικότερα στον Κλάιμπερν. Ουσιαστικά, από αυτό το -10 ο Ολυμπιακός δεν γύρισε ποτέ…

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, άβολη συνέχεια

Το πιο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν ασφαλώς το πρώτο δεκάλεπτο. Με ένα δαιμονισμένο Ντόρσεϊ, που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους σε αυτό το παιχνίδι, πετυχαίνοντας 32 (4/4 δίποντα, 7/10 τρίποντα και 3/5 βολές), οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν στα 5:59′ πριν το τέλος 4-15 και στα 4:54′ με τρίποντο του Παπανικολάου το σκορ έγινε 6-18! Μέτρησαν σε αυτό το διάστημα του παιχνιδιού 4/4 τρίποντα και 3/3 δίποντα, κάνοντας ονειρεμένο ξεκίνημα και παγώνοντας την αντίπαλη έδρα. Μέσα σε δύο λεπτά, όμως, τρία λάθη του Ολυμπιακού τα έκανε πόντους η ΤΣΣΚΑ, μείωσε σε 12-18 και τελικώς το δεκάλεπτο έκλεισε 20-25, με τον Μπολομπόι να βάζει το χεράκι του στην αντεπίθεση των Ρώσων.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είναι καλύτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του να το δείχνουν από εδώ και πέρα στους παίκτες τους, όταν θέλουν να τους πούνε τι πρέπει να αποφύγουν σε έναν αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ, με μπροστάρηδες τους Κλάιμπερν και Λούντμπεργκ, αλλά από κοντά και τον Μπολομπόι, μπορεί να ήταν καλή, όμως, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν που το επέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό.

Η καλή αμυντική λειτουργία του πρώτου δεκαλέπτου πήγε στράφι. Οι παίκτες που μπήκαν στη θέση αυτών που ξεκίνησαν και ο Μπαρτζώκας τους άφησε σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου στο παρκέ, δεν ήταν το ίδιο ζεστοί και στην επίθεση. Μοιραία, ήρθε η ανατροπή.

Στα 6:18′ πριν το φινάλε ο Χάκετ με τρίποντο έκανε το 28-25, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ΤΣΣΚΑ πρώτη φορά, έχοντας προηγηθεί ένα σερί 8-0 για τους γηπεδούχους. Μόλις στα 5:54′ ο Μακ Κίσικ έβαλε το πρώτο καλάθι για τον Ολυμπιακό σε αυτή την περίοδο, κάνοντας το 28-27. Στα 3:52′ το σκορ ήταν ισόπαλο 31-31, με καλάθι του Πρίντεζη, και μετά ήρθε η κατηφόρα για τους “ερυθρόλευκους”. Η ρώσικη ομάδα έβαλε 17 πόντους σε σχεδόν 4′ λεπτά, ο Ολυμπιακός 7 στο ίδιο διάστημα, και το ημίχρονο έκλεισε 48-38. Είναι το σημείο που ο Κλάιμπερν και ο Λούντμπεργκ έβαζαν καλάθια από παντού!

Πήρε ανάσα, δεν άντεξε ως το τέλος

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Παρότι επέστρεψαν στο παρκέ κάποιοι από την πρώτη πεντάδα (που αποτελούσαν οι Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Φαλ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ), δεν ήταν πλέον στον ίδιο ρυθμό όπως όταν ξεκίνησαν το ματς. Η διαφορά στο σκορ έτεινε να ανοίγει παρά να κλείνει.

Λύση στα προβλήματα που δημιουργούσε ο Κλάιμπερν στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε, στην εξίσωση μπήκε και ο Κουρμπάνοφ για την ΤΣΣΚΑ, οπότε το ταμπλό έγραψε στα 8:46′ πριν το τέλος 53-40 και στα 7:17′ 56-42. Στα 3:40′ έγινε το σκορ 64-49 με δίποντο του Φόγκτμαν και στα 2:52′ 66-49 με βολές του Κουρμπάνοφ. Αυτοί οι 17 πόντοι ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που πήραν οι Ρώσοι.

Από εκεί μετά, έως το φινάλε του δεκαλέπτου, καλάθια έβαζε μόνο ο Ολυμπιακός, που ξάφνου ξαναβρήκε ρυθμό, με τους Ντόρσεϊ και Ζαν Σαρλ να φωνάζουν παρών. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα επί μέρους 10-0 και το σκορ πήγε στο 66-59, για να κλείσει έτσι το τρίτο δεκάλεπτο.

Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό ήρθε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν μείωσε στους τρεις πόντους (66-63) με καλάθι του Ντόρσεϊ στα 9:20′ πριν το φινάλε, με το σερί να διευρύνεται στο 14-0. Την ΤΣΣΚΑ σε αυτό το σημείο κράτησαν οι Λούντμπεργκ και Μπολομπόι, με τον Κλάιμπερν να κάνει το 75-65 με τρίποντο στα 6:40′ πριν τη λήξη. Ο Μπολομπόι με δικό του τρίποντο στα 6:01′ πήγε τη διαφορά στο +12 (78-66).

Εκεί ο Ολυμπιακός δεν είχε τις κατάλληλες απαντήσεις. Οι φιλοξενούμενοι, κυρίως με τους Ντόρσεϊ και Ζαν Σαρλ, προσπάθησαν να μείνουν στο παιχνίδι, μείωσαν έως και 86-82 στο τελευταίο λεπτό, όμως, δεν υπήρχε χρόνο να γυρίσουν το ματς, ούτε και η ΤΣΣΚΑ το επέτρεψε. Τελικώς, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 88-82, καθώς έως το φινάλε κυνήγησαν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά πόντων. Και να σκεφτεί κανείς ότι επικράτησαν σε ένα ματς, στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του οποίου πάνω στο επιμέρους σκορ ήταν ο Ολυμπιακός: 20-25, 18-21 και 22-23. Ας όψεται το 28-13 του δεύτερου δεκαλέπτου…

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.