Euroleague: Με χρώμα Ελληνικό!

Η συγκυρία να υπάρχουν 4 Ελληνες προπονητές στην Ευρωλίγκα την ιδια σεζόν είναι σπάνια. Ακόμη πιο σπάνια όμως είναι η περίπτωση να βρίσκονται αντιμέτωποι την ίδια αγωνιστική. Ο Δημήτρης Καρύδας γράφει μια ιστορία… συμπτώσεων!

Μακάμπι εναντίον Παναθηναϊκού, ΤΣΣΚΑ εναντίον Ολυμπιακού. Με απλά λόγια: Σφαιρόπουλος εναντίον Πρίφτη και Ιτούδης εναντίον Μπαρτζώκα. Αν εξαιρέσουμε την εναρκτήρια φετινή εκπομπή της Nova όπου οι τέσσερις προπονητές βρέθηκαν κάπου ταυτόχρονα η σύμπτωση είναι μάλλον σπάνια. Για την ακρίβεια έχει ξανασυμβεί άλλη μια φορά στο πρόσφατο παρελθόν. Ούτως ή άλλως είναι και ελάχιστες οι χρονιές που τέσσερις Ελληνες προπονητές κάθονταν σε πάγκους ομάδων της Ευρωλίγκα.

Τεχνηέντως, η πρώτη χρονιά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν η περίοδος 2013-14 και γράφουμε τεχνηέντως γιατί ναι μεν δούλεψαν τέσσερις Έλληνες προπονητές στην Ευρωλίγκα αλλά δεν συνέπεσαν χρονικά. Ο Μπαρτζώκας ήταν ολη τη σεζόν στον Ολυμπιακό αλλά δεν ίσχυε το ίδιο για τους άλλους τρεις: Ο Ηλίας Ζούρος πρόλαβε να δουλέψει μόνο τις δύο πρώτες αγωνιστικές της σεζόν στη Ζάλγκιρις, ο Φραγίσκος Αλβέρτης αντικατέστησε τον Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό για τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές του ΤΟΠ-16 και τα πλέι οφ και ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν για μισή περίπου χρονιά στον πάγκο της Εφές.

Πριν το τζάμπολ της περιόδου 2016-17 τέσσερις ομάδες της Ευρωλίγκα είχαν Έλληνες κόουτς. Μετά την πρώτη αγωνιστική είχαν μείνει τρεις. Ιτούδης στη Μόσχα, Μπαρτζώκας στη Βαρκελώνη και Σφαιρόπουλος στο ΣΕΦ έμειναν μέχρι τέλους, αλλά όχι και ο Αργύρης Πεδουλάκης που έφυγε μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζάλγκιρις.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την περιόδου 2019-20 αλλά χωρίς ποτέ στη διάρκεια της σεζόν να συμπέσουν και οι 4 Ελληνες προπονητές να κοουτσάρουν την ίδια χρονική στιγμή. Στην πετσοκομένη λόγω κορονοϊού σεζόν μόνο ο Ιτούδης στη Μόσχα και ο Σφαιρόπουλος στο Τελ Αβίβ άρχισαν και τελείωσαν τη χρονιά στη θέση του. Στο ΟΑΚΑ για 10 αγωνιστικές πριν την επιστροφή του Πιτίνο πέρασαν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο υπηρεσιακός Γιώργος Βόβορας, ο Μπαρτζώκας επέστρεψε στο ΣΕΦ και πρόλαβε τους 10 τελευταίους αγώνες πριν το λοκ ντάουν.

Αυτό λοιπόν που θα βιώσουμε το επόμενο διήμερο της Ευρωλίγκα το ζήσαμε άλλη μια φορά πέρσι και μάλιστα πάλι νωρίς στη σεζόν. Μόλις τη 2η αγωνιστική. Στις 8 Οκτωβρίου στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη κέρδιζε 76-72 τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και μια βραδιά αργότερα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδιζε στο ντέρμπι των αιωνίων τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βόβορα με 78-71.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.