Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 83-68: Επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο για την τρίτη νίκη (HL)

Με ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του απέναντι στην Ζαλγκίρις και διέγραψε την άσχημη αρχή του στο παιχνίδι.

Σε κάθε παιχνίδι μεγαλύτερη σημασία έχει ο επίλογος από τον πρόλογο του και ο Ολυμπιακός που «λαχτάρησε»« από την Ζαλγκίρις στα 12 πρώτα λεπτά, έφτασε εύκολα και με επιβλητικό τρόπο στην τρίτη νίκη (83-68) του για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Ζαλγκίρις, αφορμής δοθείσης από την άσχημη αρχή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του «κακού δαίμονα» των «ερυθρολεύκων» που έκαναν λάθη στην άμυνα τους και ήταν αδικαιολόγητα βιαστικοί και άστοχοι στην επιθεση. Μπορεί η διαιτησία να εκνεύρισε τους γηπεδούχους με τον μη καταλογισμό δυο πασιφανέστατων φάουλ και βημάτων σε τρείς φάσεις, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντιλήφθηκαν, έστω και με καθυστέρηση ότι έπρεπε να «επιστρέψουν» στο παιχνίδι με λογικές αποφάσεις στην επίθεση και μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Το σύνθημα έδωσε ο Λαρεντζάκης και στις δυο πλευρές του γηπέδου και σημείωσε 8 πόντους, αν και πάλι οι γηπεδούχοι δεν «ακούμπησαν» την μπάλα στην ρακέτα της Ζαλγκίρις.

Η σταδιακή ανατροπή στην ροή του αγώνα, ήρθε από την περιφέρεια του Ολυμπιακού ( Σλουκας 9π, Μακ Κισικ 7π.) και ενώ η Ζαλγκίρις δεν είχε παίκτη-φόβητρο κάτω από καλάθι της. Ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να αντικατατήσει εξ’ ολοκλήρου την αρχική πεντάδα των Γουόκαπ, Ντόρσει, Βεζένκοφ Παπανικολάου και Φαλ και ενώ στον αντίποδα η Ζαλγκίρις είχε 6/10 τρίποντα μέχρι το 14′ και τελείωσε το ημίχρονο με 6/14, γιατί ο Ολυμπιακός….αποφάσισε να παίξει άμυνα στα έξι τελευταία λεπτά του πρώτου 20σαλεπτου.

Ο Ολυμπιακός «γύρισε» το παιχνίδι και «φρέναρε» τον Μιλάνκις, ενώ ήταν καταιγιστικός στο τρίτο δεκάλεπτο. Πέτυχε επιμέρους σκορ 24-10 με τον Βεζένκοφ να σημειώνει 12 πόντους και ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του, αποδεικνύοντας ότι έπρεπε να παίξει με αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο δεκάλεπτο για να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα του απέναντι στην αποδεκατισμένη Ζαλγκίρις (χωρίς Λόβερν, Γιανκούνας, Στρέλνιεκς). Ο Σλουκας και ο Παπανικολάου πρστέθηκαν στους παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι πρόσφεραν και θέαμα στους φιλάθλους τους, φτάνοντας με ασφάλεια στην τρίτη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68

Η στατιστική


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.