Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 81-79: «Δώρισε» 15 επιθετικά ριμπάουντ και αδίκησε τον εαυτό του

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο κορυφαίος Παπαπέτρου (22π.), αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ενώ είχε προηγηθεί χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και φαουλ στον Γκρέιντζερ.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την δεύτερη ήττα του στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα από την Μπασκόνια (81-79) στην Βιτόρια και έχασε την ευκαιρία να έφευγε νικητής, αν ήταν πιο προσκεκτικός στα αμυντικά ριμπάουντ του και δεν…αδικούσε το επιθετικό κρεσέντο των Παπαπέτρου και Μέικον.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με χαλαρότητα το παιχνίδι και το 6-0 της Μπασκόνια, ανάγκασε τον Πρίφτης να ζητήσει το πρώτο τάιμ αουτ του, ύστερα από ενάμισυ λεπτό αγώνα. Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήρθε από την επίθεση και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ακολούθησε το γρήγορο τέμπο της Μπασκόνια που αρέσκεται σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, κατάφερε να διατηρήσει την επαφή του στο σκορ, αλλά και να προηγήθεί στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, χάριν στους 7 συνεχόμενους πόντους του Κέντρικ Πέρι.

Η Μπασκόνια κέρδισε έξι επιθετικά ριμπάουντ και από την ανανέωση των επιθέσεων της, σκόραρε 8 πόντους, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Λιθουανοί Γκρεντράιτις και Σεντερκέσκις προκάλεσαν την μεγαλύτερη «ζημιά» στην ελληνική ομάδα, καθώς σκόραραν τους 21 από τους 40 πόντους των γηπεδούχων.

Η τρίτη περίοδος άρχισε εντυπωσιακά από την Μπασκόνια και με 3/3 τρίποντα, προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων (49-38), αλλά ο Παναθηναϊκός είχε άμεσα αντανακλαστικά. Με σερί 10-2 μείωσε σε 51-49, με τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου να πετυχαίνει καθοριστικά καλάθια και να οδηγεί την ομάδα του στην δεικδίκηση της νίκης. Η Μπασκόνια είχε 13/28 τρίποντα μέχρι το 38′ και ο Γκρέιντζερ ήταν αυτός που έκανε την διαφορά για τους Βάσκους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι προηγήθγηκαν δυο φορές με βραχεία κεφαλή και το παιχνίδι «φώναζε» ότι χρειαζόταν και άλλος παίκτης να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους. Ο Μέικον πήρε το «όπλο» του και ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό 79-79, αλλά στο φινάλε του αγώνα, ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και το άστοχο 3ποντο του Παπαπέτρου, άφησαν χωρίς θετικό αποτέλεσμα την καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημιχρονο.

Δεκάλεπτα: 15-17, 40-35, 61-58, 81-79

Η στατιστική: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=24&seasoncode=E2021#!rosters


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.