Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 74-68: Πάτησε στην άμυνά του και απογειώθηκε!

Ο Ολυμπιακός με άμυνα-τανάλια επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική της Euroleague και συνεχίζει αήττητος στη σεζόν

Με άμυνα για σεμινάριο, γεμάτος ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη σήμερα (8/10) στο ΣΕΦ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 74-68 και συνεχίζει αήττητος στην Ευρωλίγκα και γενικώς στη σεζόν. Οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν ένα μικρό θαύμα κρατώντας τη “βασίλισσα” σε αυτό το χαμηλό σκορ και βεβαίως πληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για το κατόρθωμά τους!

Πρωταγωνιστής της βραδιάς για τους “ερυθρόλευκους” ήταν ο Βεζένκοφ με 16 πόντους, όμως, από κοντά σε απόδοση κινήθηκαν οι Ντόρσεϊ (12 π.) και Παπανικολάου (9 π.), αλλά ποιος μπορεί να παραβλέψει την ώθηση που έδωσε ο Λαρεντζάκης σε κρίσιμη στιγμή ή τις βοήθειες που πήρε η ομάδα από τον Σλούκα και τον ΜακΚίσικ; Γενικώς, ήταν ένα παιχνίδι που οι “ερυθρόλευκοι” το πήγαν ακριβώς εκεί που το ήθελαν, χάρη στην ενέργεια που έβγαλαν όλοι, γι’ αυτό και στο τέλος επικράτησαν.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά υπό το βλέμμα του άλλοτε αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος βρέθηκε στην κερκίδα του ΣΕΦ με την οικογένειά του και αποθεώθηκε από 8.000 φίλους του Ολυμπιακού, που ήταν εκεί!

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι οι δύο αντίπαλοι εστίασαν στην άμυνά τους. Το σκορ ήταν από την αρχή χαμηλό και είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο 13-10! Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες τα έσπασαν από τη γραμμή των τριών πόντων, καθώς είχαν συνολικά και οι δύο 0/14 σουτ!

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κάνει δυνατό μπάσιμο. Με ένα γρήγορο 6-0 μέχρι το 8:30′ πριν τη λήξη της περιόδου, χάρη σε Σλούκα, Πρίντεζη και Μάρτιν, πήγε στο +6 (19-13). Ορόσημο του αγώνα το τρίποντο του Λαρεντζάκη στα 7:25′ πριν τη λήξη της περιόδου, που ήταν το πρώτο γενικώς!

Έστω κι έτσι, πάντως, η Ρεάλ είχε τις απαντήσεις. Στα 3:44′ πριν το φινάλε ο Γκος με τρεις εύστοχες βολές έκανε το 30-30 και ξανά ο ίδιος στα 3:18′ πριν το τέλος το 30-32. Ήταν πρώτη φορά μπροστά η Ρεάλ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και το 4-6 που προηγήθηκε. Τελικώς, το ημίχρονο έκλεισε με τη “βασίλισσα” να προηγείται 35-36. Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε κάθε λόγο να γεμίζει αυτοπεποίθηση, καθώς έβλεπαν οι παίκτες ότι τούτη τη βραδιά το έχουν με την καλή άμυνά τους απέναντι σε μια ομάδα που δύσκολα λαθεύει…

Έχτισε σταδιακά και…. πανηγύρισε!

Η Ρεάλ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, βασιζόμενη στον Ταβάρες κυρίως, προηγήθηκε στο 24′ με 37-41, όμως, κάπου εκεί πήρε τ’ όπλο του ο Παπανικολάου. Δύο απανωτά δικά του τρίποντα και στα 5:25′ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ήρθε το ματς στα ίσα, 43-43.

Η Ρεάλ πήρε πάλι μπρος και με 3ποντο του Γιαμπουζέλ και 2ποντο του Χάνκα έκανε το 43-48 στα 4:43′ πριν τη λήξη. Να, όμως, που ένα νέο σερί 6-0 του Ολυμπιακού έβαλε τους γηπεδούχους πάλι μπροστά στο σκορ και… 49-48 στα 3:07′. Το φινάλε της περιόδου βρήκε τους “ερυθρόλευκους” μπροστά με 54-52. Ως εκεί τους οδήγησαν σε αυτό το τελευταίο διάστημα οι Βεζένκοφ, που άρχισε να βρίσκει ρυθμό, και Ντόρσεϊ.

Με το σκορ στο 54-52 ήταν σαν η τέταρτη περίοδος να ξεκινάει (σχεδόν) από το μηδέν. Επομένως, ήταν φανερό ότι όλα στο ματς ήταν οριακά. Ευτυχώς για τους “ερυθρόλευκους”, εξακολούθησαν να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουν. Με μπροστάρηδες τους Βεζένκοβ και Λαρεντζάκη, ο Ολυμπιακός πήγε στο +9 (65-56) στα 6:34′ πριν το τέλος του ματς.

Στην εξίσωση μπήκε και ο Ντόρσεϊ, με τρίποντο του οποίου στα 5:09′ το σκορ έγινε 68-58, οπότε στον Ολυμπιακό αυτό που έμενε ήταν να κάνει διαχείριση του σημαντικού προβαδίσματος, που πρώτη φορά κάποια από τις δύο ομάδες πήρε στο ματς. Ντόρσεϊ ξανά και 70-59 (+11) στα 3:42′ πριν τη λήξη. Η Ρεάλ δεν άφησε το ματς, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε λάθη προς το τέλος. Μείωσε, μάλιστα, η “βασίλισσα” σε 71-68 στα 0:48” πριν το τέλος και… άναψε φωτιές. Το καλάθι του Βεζένκοβ, όμως, κι ένα ριμπάουντ του Ουόκαπ “κλείδωσαν” τη νίκη, με το τελικό σκορ να φτάνει στο 74-68.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-10, 35-36, 54-52, 74-68

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.