Σαν σήμερα: Το τελευταίο παιχνίδι του «Φράγκι» (pics)

Πριν από ακριβώς 12 χρόνια ο Φραγκίσκος Αλβέρτης «κρέμασε» τα μπασκετικά του παπούτσια σε ένα φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που διοργανώθηκε προς τιμήν του. Το Novasports.gr θυμάται εκείνη την ημέρα και μερικά από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του «Φράγκι».

Όταν το 1990 ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να διαλύσει το τμήμα πόλο του συλλόγου για να φέρει ένα αμούστακο 16χρόνο παίκτη μπάσκετ από την Γλυφάδα, κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η κίνηση ήταν σωστή. Ή σχεδόν κανείς για να είμαστε ακριβείς. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πίστευαν ότι αυτός ο παίκτης, θα μπορούσε στο μέλλον να αλλάξει την ιστορία του μπασκετικού τμήματος.

Οι δύο σπουδαίοι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού έβλεπαν μπροστά και το έχουν αποδείξει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι αναμφίβολα αυτή του Φραγκίσκου Αλβέρτη, ο οποίος κατάφερε τα επόμενα χρόνια αδιανόητα πράγματα με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το πλούσιο παλμαρέ του κοσμούν: 11 πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 5 Ευρωπαϊκά (Ευρωλίγκες) και ένα Δηπειρωτικό.

Τίτλοι που θα νόμιζε κανείς ότι αντιστοιχούν σε κάποιον σύλλογο και όχι σε έναν αθλητή. Μιλάμε για τον πιο επιτυχημένο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών αν δούμε στεγνά τους αριθμούς.

Ο Αλβέρτης, «η σημαία» του Παναθηναϊκού, είναι ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της ομάδας με 4.698 πόντους στην Α1, δεύτερος ριμπάουντερ με 1.399 «σκουπίδια» (πίσω από τον Βράνκοβιτς) ενώ είναι και ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 534.

Αφιέρωσε όλη του την καριέρα στο Τριφύλλι (1990-2009) και ανδρώθηκε με το «τριφύλλι» στην καρδιά. Ο «Φράγκι» αγαπήθηκε από τους οπαδούς μίας ομάδας, όσο λίγοι παίκτες και κατόρθωσε να γίνει ταυτόσημη έννοια με τον Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.