Βιλερμπάν – Ζάλγκιρις 88-76: Νικηφόρο ξεκίνημα με άμυνα, Οκόμπο και… συρτάκι (hls)

Με πρωταγωνιστή τον Έλι Οκόμπο, άμυνα που «τσάκιζε» κόκαλα κατά διαστήματα και τους Γάλλους να αφιερώνουν το συρτάκι στον θετικό Κώστα Αντετοκούνμπο, η Βιλερμπάν ξεκίνησε με νίκη (88-76) επί της Ζάλγκιρις τις υποχρεώσεις της στη νέα Euroleague.

Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ παρά τις σημαντικές απουσίες των Λάιτι, Γκιστ και Μόργκαν και τη ριζική αναμόρφωση του ρόστερ της, είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι μετά από 97 ημέρες και κατάφερε να επιβληθεί σχετικά εύκολα της Ζάλγκιρις.

Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά, οι Γάλλοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, κράτησαν πολύ χαμηλά την ομάδα του Κάουνας και με πρωταγωνιστή τον αμφίβολο πριν το ματς Οκόμπο, ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (38-25), την οποία και συντηρούσαν με σχετική άνεση.

Η αντίδραση της Ζάλγκιρις ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και κατάφερε αφενός να περιορίσει τη δράση του Φαλ κοντά στο καλάθι και αφετέρου να βάλει στην επιθετική εξίσωση τους Κάβανο και Νίμπο. Ο Στρέλνιεκς ήταν σταθερά καλός και οι Λιθουανοί ισοφάρισαν σε 50-50 βάζοντας «φωτιά» στο ματς.

Η Βιλερμπάν, ωστόσο, δεν κατάλαβε… μία. Με τρία διαδοχικά τρίποντα από Τζόουνς και Ντιό έβαλε φρένο στις ορέξεις των φιλοξενούμενων που φιλοδοξούσαν να κάνουν ντέρμπι το ματς και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου προηγήθηκαν με +20 (76-56), έχοντας βάλει στη «μάχη» και τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, όμως ποτέ δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος και οι Γάλλοι σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος έβαλαν στα μεγάφωνα του Αστρομπάλ το συρτάκι για χάρη του Κώστα Αντετοκούνμπο. Οι φίλοι της Βιλερμπάν σηκώθηκαν στο πόδι, απόλαυσαν κάθε στιγμή και είδαν την ομάδα τους να ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά στην Euroleague.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Έλι Οκόμπο με 23 πόντους και 9/9 σουτ, ακολούθησε ο Τζόουνς με 14 πόντους, 6 ασίστ και ο Φαλ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Θετικός ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 6 πόντους και 3 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Στρέλνιεκς με 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-36, 63-55, 88-76.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.