Παπαθεοδώρου: «Μεγάλη επιτυχία αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προκριθούν στα πλέι-οφ της Euroleague»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στη «Real News» με αφορμή το επικείμενο πρώτο τζάμπολ της Euroleague (30/09) και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο «αιώνιους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή στη «Real News», με βασικό θέμα συζήτησης της Euroleague, που αρχίζει την Πέμπτη (30/09)και απολαμβάνετε αποκλειστικά στο Novasports:

Για το το περιμένει από τη φετινή Euroleague: «Κατ’ αρχάς το ίδιο σταθερά υψηλό επίπεδο. Πολύ θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι επιστρέφει ο κόσμος στο γήπεδο κι έτσι οι παίκτες θα αγωνίζονται σε κανονικές συνθήκες, με μεγαλύτερο κίνητρο και αυτοπεποίθηση».

Για την αποτυχία των ελληνικών ομάδων πέρσι: «Σας είπα ότι το επίπεδο είναι υψηλό. Και σίγουρα το μπάτζετ των ελληνικών ομάδων δεν προσεγγίζει αυτό των πρωτοκλασάτων αντιπάλων τους, λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της. Και μπορεί τα πολλά χρήματα να μην εξασφαλίζουν 100% την επιτυχία, ωστόσο δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Επιπλέον τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που στηρίζονται στην έδρα τους. Χωρίς οπαδούς πέρσι ήταν δύσκολα τα πράγματα, επηρεάστηκαν αρνητικά».

Για τη φετινή σεζόν: «Νομίζω ότι πρώτος στόχος πρέπει να αποτελεί η είσοδος στην οκτάδα, που πάλι δεν θα είναι εύκολος. Ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ καλύτερος, διατηρώντας τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητή. Αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει ένα καλό ρόστερ. Θεωρώ, πάντως, πως θα είναι μεγάλη επιτυχία αν οι ελληνικές ομάδες περάσουν στην οκτάδα».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Σίγουρα είναι καλό να διακρίνονται ο Έλληνες προπονητές που, ας μην ξεχνάμε διατηρούν δυναμική παρουσία στη διοργάνωση, με τον Δημήτρη Ιτούδη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ακόμη καλύτερα αν κοουτσάρουν ομάδες μας, γνωρίζοντας άριστα τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία μας. Μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το Μονακό – Παναθηναϊκός: «Φυσικά είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά, αν και σαφώς ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την πρεμιέρα φτιάχνει την ψυχολογία. Η Μονακό συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή, όμως έχει αλλάξει πρόσωπα, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει ένα νέο και ανταγωνιστικό σύνολο. Στηρίζεται πάντα στην αθλητικότητα και το physical game, ενώ η προσθήκη του Μάικ Τζέιμς την ανεβάζει επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις να πετύχεις κάτι στη διοργάνωση πρέπει να παίζεις αδιάλειπτα στο όριο».

Για το Ολυμπιακός – Μπασκόνια: «Πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε κρίσιμα ματς στην έδρα του, μην έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του. Φέτος θα είναι διαφορετικά, γιατί, όπως είπαμε, πρόκειται για μία ομάδα, που όπως και ο Παναθηναϊκός, εισπράττει πολλά από τους φιλάθλους της. Στην πρεμιέρα αναμετράται με ένα δύσκολο αντίπαλο, που τρέχει πολύ και δεν σε αφήνει σε ησυχία. Για να επιβληθεί η ελληνική ομάδα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό, να μην χάσει ποτέ την προσοχή της, και, κυρίως, να έχει διάρκεια στην απόδοσή της από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.