Ομπράντοβιτς: “Άνθρωποι σαν τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς θα μας λείπουν μια ζωή” (vids)

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του τουρνουα "Παύλος Γιαννακόπουλος". Ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβις ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στην προσφορά των Παύλου Γιαννακόπουλου και Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς και ότι τέτοιοι άνθρωποι θα λείπουν μια ζωή στάθηκε ο νυν προπονητής της Παρτιζάν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ακόμη μίλησαν και εκπρόσωποι από τις Εφές, Ουλμ και φυσικά τον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντόους Μπαλμπάι (Εφές):
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση, είμαστε χαρούμενοι που θα πάρουμε μέρος σε ένα τέτοιο τουρνουά που τιμά την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό σαββατοκύριακο με καλούς αγώνες.

Περ Γκιούντερ (Ουλμ):
Είναι τιμή για μας να συμμετέχουμε σε αγώνες αυτό του επιπέδου κόντρα σε ομάδες με αυτή την παράδοση, όμως παράλληλα είναι μεγάλη ευθύνη προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο.

Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός):
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πολύ ανταγωνιστικού τουρνουά. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι το τουρνουά είναι αφιερωμένο στον κύριο Παύλο, έναν πολύ άνθρωπο που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό τουρνουά.

Εργκίν Αταμάν (Εφές):
Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση σε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά, είναι τιμή μας. Θυμάμαι πως ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν πολύ σημαντικός την ομάδα, ζούσε τις στιγμές με έντονα συναισθήματα, ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα κάτι που συνήθως δεν βλέπεις από τους προέδρους. Από αυτά τα συναισθήματα γεννήθηκε ο σεβασμός για την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Παρτίζαν):
Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας μου για την πρόσκληση. Για τους νέους παίκτες μου θα είναι μια μεγάλη εμπειρία, να παίξουν σε αυτό το τουρνουά στο οποίο βρίσκεται και η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Οι περισσότεροι γνωρίζετε την προσωπική μου σχέση μαζί του, δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έκανε για μένα και για τον σύλλογο. Ο Παύλος ήταν ένα μοναδικός, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και γενικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την πρόσκληση.

Απώλειες σαν αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου ή του κουμπάρου μου του Ντούντα Ίβκοβιτς είναι προφανώς σημαντικές και αυτό φαίνεται από την αντιδράσεις που υπήρξαν όχι μόνο στην χώρα μου την Σερβία ή στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα μας λείπει για όλη μας τη ζωή.

Ο Παύλος ήταν ο άνθρωπος που προσπαθούσε να μας ηρεμεί και να βοηθά με κάθε τρόπο. Η σχέση μας δεν ήταν προπονητή – προέδρου. Ήμουν κοντά του και έμαθα πολλά, ήθελα να ακούω τις συμβουλές του. Ήταν κάθε μέρα μαζί μας, ήθελε να είναι δίπλα σε όλους μας στην ομάδα, όχι μόνο στους παίκτες αλλά και στον καθένα και να μάθει αν χρειαζόταν κάτι και αν μπορούσε να βοηθήσει.

Γιάκα Λάκοβιτς (Ουλμ):
Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ουλμ αλλά και προσωπικά για την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά, είναι τιμή για μας να παίξουμε κόντρα σε ομάδες με τέτοια παράδοση. Το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος μαζί με όλη την οικογένεια έφερε την ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Προσωπικά θυμάμαι πόσο κοντά ήταν ο κ. Παύλος στην ομάδα, πόσο την αγαπούσε. Εκείνη η αγάπη είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο Παναθηναϊκός είναι αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω από την πλευρά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αφήσουμε κάτι από την παρουσία μας στο τουρνουά.

Δημήτρης Πρίφτης (Παναθηναϊκός):
Τιμούμε με την παρουσία μας έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο, μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος συνέβαλλε όχι μόνο στην ανάπτυξη του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού συνολικά. Το τουρνουά θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για την ομάδα μας, αφού βρισκόμαστε στην προετοιμασία. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για την παρουσία τους και εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο τουρνουά.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Παναθηναϊκός):
Πριν από όλα θα ήθελα να συλλυπηθώ τους οικείους του κυρίου Ίβκοβιτς, ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του μπάσκετ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Είναι δύσκολο να περπατά κανείς στο ΟΑΚΑ και να μην βλέπει τον Παύλος και τον Θανάση να κυκλοφορούν στο Ο.Α.Κ.Α., όμως αυτό το τουρνουά κρατά ζωντανή τη μνήμη τους. Ευχαριστώ σε όλες τις ομάδες που αποδέχθηκαν αμέσως την πρόσκληση, αλλά ένα λίγο μεγαλύτερο στον φίλο Ζέλικο ο οποίος δεν υπολογίζει ποτέ από ημερομηνίες, προετοιμασία και είναι πάντα εδώ. Θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο τουρνουά. Να είναι μια χρονιά, αν είναι δυνατόν χωρίς τραυματισμούς και να γίνουν πολύ ωραίοι αγώνες, στο τέλος είναι προφανές ότι μπορεί να κερδίσει μόνο ένας

.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.