Παπανικολάου για Ίβκοβιτς: «Ήταν ο άνθρωπος που μου έδειξε τον δρόμο…»

Για τον μεγάλο Σέρβο που έφυγε από τη ζωή μίλησε ο άσος του Ολυμπιακού.

Τις αναμνήσεις του από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς μοιράστηκε σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «bwinΣΠΟΡ FM 94,6.» ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι ο παλιός του προπονητής ήταν αυτός που του έδειξε τον δρόμο για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Πρέπει να βρεις το σθένος να αντέξεις και να έχει στο μυαλό σου τους ανθρώπους που φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Για την βοήθεια του Ντούντα Ίβκοβιτς στο πρόσωπό του:«Προσωπικά ήταν το πρώτο πλατύσκαλο, μου έδειξε τον δρόμο, με πίστεψε, με έβαλε στο προσκήνιο για να μπορέσω να φτάσω εδώ. Τα λόγια δεν φτάνουν για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την βοήθεια που μου έδωσε. Τεράστια κεφάλαιο στο άθλημα. Βοήθησε να μεγαλώσει ο σεβασμός που υπάρχει στην υφήλιο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τον χαρακτήρα του Σέρβου κόουτς:«Η ευθύτητά του ξεχώριζε, όταν ήταν να πει κάτι, θα στο έλεγε όπως ήταν. Δεν θα μασούσε τα λόγια του, ήξερε τι ήθελε μέσα στο παρκέ και αυτό στο ζητούσε. Ήταν αυστηρός για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Το 2012 είχε πει στη Συνέντευξη Τύπου ότι αυτή η ομάδα θέλει χρόνο και τον Φεβρουάριο θα δείτε τι μπορεί να παίξει. Τελικά δικαιώθηκε και ολοκληρώθηκε το πετυχημένο story.

Είχε τον τρόπο να πάρει το 100% από κάθε παίκτη, να κρύψει τις αδυναμίες του και ήταν νομίζω ένας άνθρωπος που του άρεσε το challenge, να πάρει νέα παιδιά και να τα καταφέρει. Ήταν έξυπνος, ήξερε πώς να διαχειριστεί καταστάσεις. Ακόμα και όταν έπρεπε να αφυπνίσει την ομάδα. Όπως έγινε και στο έντονο ημίχρονο του τελικού της Πόλης του 2012.

Όταν είχε πρωτοέρθει με είχε πιάσει και μου είπε εγώ από εσένα θέλω δυνατή άμυνα, να πας στα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα θέλω να παίρνεις όλα τα ελεύθερα σουτ. Το έκανα και ο λόγος του ήταν σωστός απέναντί μου, όχι απλά έπαιζα αλλά όλα συνεχώς έπαιρνα νέες ευκαιρίες. Στον τελευταίο τελικό με τον Παναθηναϊκό μπήκαμε να φάμε σίδερα, νιώθαμε σίγουροι ότι δεν χάναμε και όλα αυτά χάρη στον Ίβκοβιτς».

Για το πώς τα πάει ο ίδιος με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση: «Όλα πηγαίνουν καλά, αρχίζω και νιώθω κάθε μέρα πιο δυνατός, βρίσκω ρυθμό. Προφανώς θα μου πάρει χρόνο ακόμα αλλά είμαι αισιόδοξος, έχω χαμόγελο στα χείλη και ξυπνάω με όρεξη να πάω στο γήπεδο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.