Μπαρτζώκας: “Ο Ολυμπιακός έπρεπε να μπει σε νέα εποχή – Αυτά θα μας δώσουν Φαλ και Ντόρσεϊ” (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στα κανάλια Novasports για τον νέο Ολυμπιακό, την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις προσθήκες Φαλ και Ντόρσεϊ.

Στο πλαίσιο της Media Day των “ερυθρόλευκων” ο Έλληνας προπονητής μίλησε στους Δημήτρη Καρύδα και Χρήστο Καούρη για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, δήλωσε αισιόδοξος πως θα παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναφέρθηκε και στις προσθήκες των Φαλ και Ντόρσεϊ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για τον Ολυμπιακό που περιμένουμε να δούμε: “Η φιλοσοφία του κάθε προπονητή διαμορφώνεται με βάση την εξέλιξη του μπάσκετ. Θεωρώ πως και οι προπονητές που εξασκούν χρόνια το επάγγελμα αν δεν αλλάζουν πράγματα με βάση αυτά που γίνονται στο μπάσκετ, όπως η αλλαγή των κανονισμών, την εξέλιξη της αθλητικότητας, τη βελτίωση της ταχύτητας εκτέλεσης θα μείνουν λίγο έξω από τις εξελίξεις. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα. Να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας. Κατά τη γνώμη μου είναι η λίγκα με την περισσότερη αθλητικότητα. Είναι το πιο σκληρό πρωτάθλημα όσον αφορά το πως χρησιμοποιείς το σώμα σου. Είναι πιο σκληρό από το NBA και το έχουν παραδεχτεί όλοι οι προπονητές και οι παίκτες που έρχονται από την Αμερική”.

Για το πως ο Ολυμπιακός θα είναι η συνέχεια της περσινής σεζόν και πως θα εμφανίσει νέα πράγματα: “Είναι δύσκολο να πω για ποσοστά. Αυτό που είπα και πέρυσι είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει σε νέα εποχή. Ο Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι στα 36. Οι δύο καλύτεροι παίκτες των προηγούμενων χρόνων φτάνουν ή έφτασαν στο τέλος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δημιουργήσει μία νέα συνθήκη. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει σε ένα χρόνο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Δεν μπορείς όμως από μία ομάδα που είχε τέτοια επίδραση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να αλλάξεις όλη την ομάδα και να φτιάξεις μια αντίστοιχη σε ένα χρόνο. Αυτό απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι”.

Για την προσθήκη του Φαλ: “Επειδή συζητιέται αυτό για το ότι έψαχνα κοντούς ψηλούς δεν είναι αλήθεια. Εγώ έψαχνα γρήγορους ψηλούς. Αλλά αυτοί πάνε στο ΝΒΑ. Έτσι προσαρμόζεσαι σε κάποιες περιπτώσεις πιο κοντών παικτών. Από την άλλη υπάρχει μία στροφή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όσον αφορά το μέγεθος. Για παράδειγμα η Ρεάλ πέρυσι έπαιζε με Ταβάρες και Πουαριέ μαζί. Φέτος ήμασταν τυχεροί και υπογράψαμε τον Φαλ, ο οποίος έχει τα στοιχεία για να μας βοηθήσει”.

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: Γυρνώντας στο ελληνικό πρωτάθλημα θα θέλαμε να πάρουμε έναν Έλληνα παίκτη. Ο Τάιλερ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά έχει το διαβατήριο. Αυτή τη στιγμή είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ μας. Έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό καλών παικτών. Ο γυμναστής μας λέει πως με βάση τα παιχνίδια που έχουμε στην Ευρωλίγκα και βάσει των στατιστικών στοιχείων δύο παίκτες δεν παίζουν σε κάθε ματς κατά μέσο όρο. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Επίσης υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού. Πέρυσι νόσησαν κάποιοι παίκτες μας, όπως και εγώ. Είναι ένας ιός δύσκολος. Οι αθλητές είναι νέοι και το ξεπερνούν πιο εύκολα, αλλά είναι δύσκολο”.

Για την επιστροφή του κόσμου και την επιστροφή στη Basket League: “Καταρχήν το να παίζεις με κόσμο είναι περισσότερο από το αλάτι στο φαγητό. Δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς κόσμο. Για εμάς στον Ολυμπιακό ξέρετε πόσο σημαντικό είναι. Όπου και να παίζουμε έχει κόσμο. Ξέρω ότι οι βοηθοί μου δεν θα έχουν κανένα ρεπό όλο τον χρόνο. Θέλαμε πολύ να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τίτλους. Μακάρι η χρονιά μας να τραβήξει πολύ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και να φτάσουμε να τελειώσουμε τα τελευταία ματς”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.