Mήτογλου: “Ήμουν 21 ετών και τότε ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκαν” (vid)

O Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο επίσημο κανάλι της Αρμάνι Μιλάνο και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Ντίνος Μήτογλου λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της Αρμάνι Μιλάνο μίλησε στην επίσημο κανάλι της νέας του ομάδας και ανάφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποκάλυψε το ένδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2017, μίλησε για το…ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε ενώ ανέφερε και τον λόγο που επέλεξε την Αρμάνι Μιλάνο.

“Όλοι στην οικογένειά μου έπαιζαν ποδόσφαιρο, ο πατέρας μου στον ΠΑΟΚ το 80 και το 90, ο αδελφός μου τώρα στην ΑΕΚ. Κι εγώ ποδόσφαιρο έπαιζα, αλλά όταν ψήλωσα στα 10-11, κατάλαβα ότι δεν ήταν άθλημα για εμένα. Θυμάμαι πως ήμουν στο δωμάτιό μου, είχα πέντε ή έξι μπάλες ποδοσφαίρου και τις πετούσα στον αδελφό μου φωνάζοντάς του “είναι πλέον δικές σου”. Αποφάσισα να δοκιμάσω στο μπάσκετ, ερωτεύθηκα το άθλημα. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σε μια πόλη στην οποία ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης είναι δημοφιλείς. Αυτό έπαιξε ρόλο στο να γίνω φαν του μπάσκετ.

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στην ακαδημία Αστέρια και ο coach Ροδόπουλος με δίδαξε τα βασικά, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτός μου έβαλε την ιδέα να μετακομίσω στην Αμερικανή, του χρωστάω πολλά και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Αυτός ήταν ο λόγος που αγάπησα την Αμερική και έκανα αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Ήμουν σε μια μικρή πόλη αλλά έπαιζε σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, στο Γουέικ Φόρεστ. Αξέχαστη εμπειρία. Οι σπουδαστές αγαπούν το μπάσκετ και ακολουθούν την ομάδα, ήταν τιμή να είμαι μέλος της, ήταν μια υπέροχη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Επέλεξα το Γουέικ Φόρεστ επειδή είναι ένα θρυλικό σχολείο για το μπάσκετ. Σκέφτομαι πάντα τον Τιμ Ντάνκαν, τον Ράντολφ Τσίλντρες, τον Κρις Πολ, τον Τζεφ Τιγκ, όλους τους σπουδαίους αθλητές που βρέθηκαν εκεί. Πηγαίνεις για προπόνηση και βλέπεις τις φωτογραφίες τους, ανατριχιάζεις. Θυμάμαι την πρώτη μου προπόνηση, θυμάμαι όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το σχολείο, είδα την εικόνα του Τιμ Ντάνκαν στον τοίχο, δεν θα ξεχάσω αυτό το συναίσθημα. Έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα, έπρεπε να παίξω με την εθνική ομάδα, ήμουν 21 ετών και τότε ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκαν. Έπρεπε να αποφασίσω αν θα συνεχίσω την κολεγιακή μου καριέρα πριν από το ΝΒΑ ή αν θα υπογράψω σε ελληνική ομάδα για να παίξω στη EuroLeague. Αποφάσισα να πάω στον Παναθηναϊκό, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Ως Έλληνας, θεωρώ προνόμιο να μπορείς να παίξεις μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς, με αυτούς τους συμπαίκτες.

Φέτος αποφάσισα να έρθω στο Μιλάνο με την βοήθεια του coach Μεσίνα. Έχω σπουδαίους συμπαίκτες και σε αυτή την ομάδα, αλλά και υψηλές απαιτήσεις. Ήθελα να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου, να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο. Ο προπονητής μπορεί να με χρησιμοποιήσει και στο 4 και στο 5, αλλά για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει να παίζω περισσότερο στο 4. Θέλω να γίνω πιο συνεπής, δεν με ενδιαφέρει να πιάσω κάποια νούμερα, αλλά να βλέπω κάθε μέρα και κάθε προπόνηση ως μια πρόκληση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.