Nτόρσεϊ: Κάνει την διαφορά, αν…

Ο Ντόρσεϊ έχει όλο το αγωνιστικό «πακέτο» για να πετύχει στον Ολυμπιακό, να φτιάξει το όνομα του ακόμα περισσότερο και να κοιτάξει ξανά το ΝΒΑ, μετά την ολοκλήρωση του διετούς συμβολαίου του.

Με την ένταξη του στον Ολυμπιακό, ο Τάϊλερ Ντόρσει, θα αρχίσει για πρώτη φορά στην ζωή του, να μαθαίνει την Ελλάδα, τους Έλληνες, να βιώνει τις συνήθειες και τους ρυθμούς της καθημερινότητας στην Αθήνα και στον Πειραιά και να γνωρίσει τα πάντα, από τις «ρίζες» της οικογένειας Κωνσταντινίδη. Ο γιός του Τζέριντ και της Σαμία Ντόρσεϊ, μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, γαλουχήθηκε με τα πρότυπα της αμερικανικής κοινωνίας και μόνο μια φορά, σε ηλικία πέντε ετών, έζησε το ελληνικό καλοκαίρι για 15 ημέρες, μαζί με τον παππού του, Αντώνη και την γιαγιά του.

Πιθανότατα, δεν θα έχει ενδιαφερθεί να αποκτήσει ελληνικό διαβάτηριο, αν δεν υπήρχε το μπάσκετ και το «κόψιμο» του από την Εθνική ομάδα U18 των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι γονείς του να του προτείνουν την ελληνική προοπτική για να αποκτούσε την υπηκοότητα και να «χτυπούσε» την πόρτα των μικρότερων ηλικιακά αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Όπως και έγινε, έναν χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2015, αλλά εκ τότε ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ…αγνοείται από την Εθνική Ανδρών. Η προβολή ποικίλων δικαιολογιών από την πλευρά του, σε κάθε κλήση που του έχει γίνει, έχει δημιουργήσει ένα «τείχος» συνεχούς άρνησης και μη υπολογισμού από τον εκάστοτε προπονητή της επίσημης αγαπημένης στα πλάνα του, πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η δυνατότητα που άνοιξε ο ίδιος, με την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου για να έπαιζε στην Εθνική ομάδα, παραμένει απολύτως ανενεργή. Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και η εξέλιξη της αγωνιστικής πορεία του στην προσεχή σεζόν, δημιουργεί πιθανότητες να κάνει την έναρξη ένταξης του στην ελληνική ομάδα για το Ευρωμπάσκετ 2022, αλλά ουδείς μπορεί να πάρει… «όρκο» για τις προθέσεις του και την αλλαγή του «no» που έχει πει, στον Φώτη Κατσικάρη, το 2016 (προολυμπιακό τουρνουά), στον Κώστα Μίσσα, το 2017 (Ευρωμπάσκετ), στον Θανάση Σκουρτόπουλο, το 2019 (Παγκόσμιο κύπελλο) και στον Αμερικάνο, Ρικ Πιτίνο, το 2021 (προολυμπιακό τουρνουά).

Το καλοκαίρι του 2015 είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική U18, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ηράκλειο, με μέσο όρο 15,2 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ κλήθηκε εν συνεχεία στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ 2015, αλλά αποκλείσθηκε. Είχε δείξει και υπονοήσει σε δηλώσεις του, εκείνη την δυσαρέσκεια του που μεταφράστηκε τα επόμενα χρόνια, σε «μαύρη πέτρα».

Ο Ντόρσεϊ που αναζητούσε, πριν από έξι χρόνια μια εθνική μπασκετική ταυτότητα, έχει δείξει με την μέχρι τώρα στάση του, ότι ίσως, δεν τον ενδιαφέρει, πλέον, να είναι «άπατρις» στο παγκόσμιο μπάσκετ. Μέχρι αποδείξεως τουναντίον, φυσικά και σε ηλικία 25 ετών, έχει αλλάξει γνώμη για το τι σημαίνει η εθνική εκπροσώπηση και καθαρά συμφεροντολογικά, αν πιστέψει ότι η ένταξη του στην Εθνική ομάδα και η πιθανή επίτευξη διακρίσεων, ενισχύσουν το βιογραφικό του, γίνει περισσότερο γνωστός και τον βοηθήσουν στην καριέρα του.

Υπάρχουν αυτά τα «αν» στην περίπτωση του ταλαντούχου παίκτη που βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και θα μπορέσει να αποδώσει ακόμα καλύτερο και θεαματικότερο μπάσκετ, εάν και εφόσον, είναι συγκεντρωμένος στην νέα συνεργασία που άρχισε στον Ολυμπιακό.

Γιατί, είναι γνωστό και στις…δυο πλευρές του Ατλαντικού, ότι το απωθημένο του συγκεκριμένου παίκτη είναι η επιστροφή του στο ΝΒΑ, ύστερα από τα τρία χρόνια που έπαιξε στους Ατλάντα Χοκς (Νο 41 στο ντραφτ του 2017) και τους Μέμφις Γκρίζλς. Στην Μακάμπι, τα δυο τελευταία χρόνια που έπαιξε κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του λαού, έμεινε στην αφάνεια. Ήταν ο πρώτος Αμερικάνος παίκτης που πήγε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και απαίτησε να φύγει άμεσα από το Τέλ Αβίβ, φοβούμενος για την ζωή του, όταν άρχισαν στην Λωρίδα της Γάζας, ο πόλεμος των… έξι ημερών και οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν δεκάδες ρουκέτες.

Ο Ντόρσεϊ είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας και η ευχέρεια του στο σουτ και ειδικά στο τρίποντο, είναι το σήμα κατατεθέν του. Θα πάρει την θέση του Βασίλη Σπανούλη στην πεντάδα και πέραν κάθε σύγκρισης με τον V-Span, θα πρέπει να προσφέρει τα μέγιστα στην επίθεση και να αναλάβει την ευθύνη, όταν η μπάλα «καίει» και το παιχνίδι κρίνεται στην τελευταία φάση ή στον πόντο, γιατί έχει αποδείξει ότι έχει αυτή την ικανότητα. Η προσμονή του Ολυμπιακού για την εξάντληση και της τελευταίας πιθανότητας για να έβρισκε ικανοποιητική πρόταση στην περίοδο free agency του ΝΒΑ, δικαιώθηκε και πρόκειται για μεταγραφή πολυτελείας από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ντόρσεϊ έχει όλο το αγωνιστικό «πακέτο» για να πετύχει στον Ολυμπιακό, να φτιάξει το όνομα του ακόμα περισσότερο και να κοιτάξει ξανά το ΝΒΑ, μετά την ολοκλήρωση του διετούς συμβολαίου του με τους Πειραιώτες.

Είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά, αν δεν είναι «φευγάτος» στην σκέψη και ενταχθεί στην ομαδικότητα του Ολυμπιακού, βοηθώντας την νέα ομάδα του με τα στατιστικά του και όχι παίζοντας για τα στατιστικά του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.