O Μπερτομέου συνάντησε τους προπονητές της Ευρωλίγκας

Οι ετήσιες συναντήσεις του Ινστιτούτου Μπάσκετ της Ευρωλίγκας ξεκίνησαν με αυτή για τους προπονητές των συλλόγων.

Την πρώτη συνεδρία της Δευτέρας άνοιξε ο Τζορντι Μπερτομέου, ανακοινώνοντας τον Έργκιν Αταμάν της Εφές ότι επιλέχθηκε στην ψηφοφορία των κόουτς καλύτερος προπονητής της χρονιάς.

Ο Μπερτομέου ευχαρίστησε τους προπονητές για τη σημαντική συμβολή τους στην ολοκλήρωση μιας γεμάτης και συναρπαστικής σεζόν παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID-19.

“Σε μια δύσκολη κατάσταση, έπρεπε να λάβουμε μερικές δυσάρεστες αποφάσεις, αλλά θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν σύμφωνα με το καλεντάρι προς όφελος όλων των συλλόγων, παικτών και οπαδών”, δήλωσε ο Μπερτομέου. “Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους εσάς για τη συνεργασία σας σε αυτή τη δύσκολη σεζόν”.

Η συνεδρία συνεχίστηκε με μια επισκόπηση της δράσης στα γήπεδα τους τελευταίους 12 μήνες, από την αβεβαιότητα του περασμένου καλοκαιριού έως τον τεικό στην Κολωνία, με έμφαση στον μοναδικά ανταγωνιστικό χαρακτήρα της σεζόν.

Συζητήθηκε επίσης η εξέλιξη της Ευρωλίγκας, καθώς οι προπονητές έμαθαν λεπτομέρειες για το πώς η πενταετής κοινοπραξία με την IMG οδήγησε σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος για να απολαμβάνουν οι οπαδοί μέσω τηλεοπτικής κάλυψης και ψηφιακό περιεχόμενο.

Οι προπονητές έμαθαν επίσης για τα σχέδια του οργανισμού για τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στη σημασία της συνέχισης της σύνδεσης με το ψηφιακό κοινό, πραγματοποιώντας μεγαλύτερες επενδύσεις στην ποιότητα του προϊόντος και διασφαλίζοντας ότι οι σύλλογοι λειτουργούν με βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ο Γεώργιος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού Πειραιά μίλησε για όλους τους συναδέλφους προπονητές του, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις αρένες την επόμενη σεζόν:«Έχουμε μια πολύ ειδική σύνδεση ως σύλλογος, ως ομάδα, με τους φιλάθλους μας. Είναι πολύ σημαντικοί για τον Ολυμπιακό. Και κάθε προπονητής έχει την ίδια γνώμη – οι οπαδοί είναι πολύ σημαντικοί για την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού”.

Το εργαστήριο συνεχίστηκε με μια ολοήμερη συνάντηση την Τρίτη με το λειτουργικό τμήμα της Ευρωλίγκα. Η σύνοδος ήταν υπό την ηγεσία του υπεύθυνου διαιτησίας Ρίτσαρντ Στόουκς και επέτρεψε στους προπονητές να αναλύσουν μαζί τις περίπλοκες λεπτομέρειες της διαιτησίας για να αποκτήσουν μια κοινή προοπτική για το πώς να ερμηνεύουν καλύτερα τους κανονισμούς.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, επικεφαλής προπονητής της UNICS Kazan που επέστρεψε στην Ευρωλίγκα, εξήγησε γιατί η συνεδρίαση με το τμήμα της διαιτησίας είναι ανεκτίμητη: ”Η οικοδόμηση μιας καλύτερης σχέσης με τους διαιτητές είναι πολύ σημαντική επειδή είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους. Δεν είμαστε σε ξεχωριστές θέσεις. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Πρέπει να είμαστε φίλοι και να χτίζουμε μια καλή σχέση μαζί τους”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.