Euroleague: Η Ζενίτ πήρε την wild card

Το αποψινό συμβούλιο της Euroleague επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που ήθελαν την Ζενίτ να έχει προβάδισμα για την wild card της επόμενης σεζόν.

Τους “αιώνιους” του ελληνικού μπάσκετ εκπροσώπησαν ο Τάκης Τριαντόπουλος για τον Παναθηναϊκό και οι Γιώργος Σκινδήλιας, Νίκος Λεπενιώτης για τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ των αποφάσεων που προέκυψαν ήτα τα μακροχρόνια συμβόλαια στις Μπάγερν, Βιλερμπάν, η έγκριση της λίστας των ομάδων για Euroleague και Eurocup και η έγκριση των κανονισμών πεδιάς και χρηματοοικονομικής σταθερότητας προκειμένου οι ομάδες να διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους μετά την πανδημία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων του ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη και εγκρίθηκαν:

Η Μπάγερν και η Βιλερμπάν να έχουν μακροχρόνιες άδειες

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Euroleague Commercial Assets συναντήθηκαν την Παρασκευή 18 Ιουνίου στη Βαρκελώνη για να συζητήσουν διάφορα θέματα.

Μεταξύ των κύριων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν:

Επανεξέταση της τρέχουσας κατάστασης της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης μιας λεπτομερούς ανακεφαλαίωσης της εμπορικής απόδοσης τις τελευταίες πέντε σεζόν, καθώς και συζήτηση για απειλές και ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν.

Επανεξέταση και έγκριση των κανονισμών της σεζόν 2021-22 για την EuroLeague και το EuroCup, συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρημένων κανονισμών για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και το FFP ώστε οι μέτοχοι να διαχειριστούν καλύτερα τα οικονομικά τους μετά την πανδημία. Οι περιορισμοί ορίζονται σε 55% για την περίοδο 2021-22 (αντί για 50%) και 50% για την περίοδο 2022-23 (αντί για 40%).

Επανεξέταση και έγκριση της λίστας των συμμετεχόντων ομάδων στην EuroLeague 2021-22 Turkish Airlines

Εφές, Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάλγκιρις Κάουνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν, Φενέρμπαχτσε, Άλμπα Βερολίνου, Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα, Ολυμπιακό, Ζενίτ, Παναθηναϊκό, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης και Ούνικς Καζάν.

Έγκριση των όρων μεταξύ της Μπάγερν και της Βιλερμπάν για την ένταξή τους στην ιδιοκτησία του ECA

Έλεγχος και έγκριση της λίστας των συμμετεχόντων ομάδων στο EuroCup 2021-22 7DAYS:

Μετροπολιτάν, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπουντούτσνοστ, Ανδόρα, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Παρτίζαν, Τρέντο, Προμηθέας Πάτρας, Μπούρσασπορ, Ουλμ, Αμβούργο, Σλασκ, Γκραν Κανάρια, Τουρκ Τέλεκομ, Μπουρζ, Βενέτσια, Μπανταλόνα, Βαλένθια, Λιετκαμπέλις και Βίρτους Μπολόνια

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Εκτελεστική Επιτροπή του ECA θα μεταφερθούν στη Συνέλευση των Μετόχων του ECA, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου 2021.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.