Χουάν Νούνιεθ Γκαρθία, το νέο μεγάλο prospect της Ρεάλ Μαδρίτης

Έκανε ντεμπούτο στην ACB σε ηλικία 17 ετών και δύο ημερών, παρακολουθεί το παιχνίδι των Μίλος Τεόντοσιτς και Βασίλη Σπανούλη και πολλοί τον συγκρίνουν με τον Ρίκι Ρούμπιο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Το νέο μεγάλο "στοίχημα" της Ρεάλ Μαδρίτης λέγεται Χουάν Νούνιεθ Γκαρθία.

Συνεπής στην παράδοση που έχει να βρίσκει ταλέντα και να τα εξελίσσει, η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε το νέο μεγάλο της “στοίχημα” που ακούει στο όνομα Χουάν Νούνιεθ Γκαρθία. Έχοντας κλείσει μόλις τα 17 χρόνια (γεννημένος 04/06/2004) ο Μαδριλένος γκαρντ πήρε το “βάπτισμα του πυρός” από τον Πάμπλο Λάσο στον πρώτο ημιτελικό της ACB με αντίπαλο τη Βαλένθια, όπου κατέγραψε 2 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 7:25 λεπτά συμμετοχής.

Ο Χουάν Νούνιεθ δεν είναι μία απλή περίπτωση ενός πιτσιρικά που κάνει step up από τις ακαδημίες του συλλόγου στην πρώτη ομάδα, αλλά το επόμενο μεγάλο prospect της “βασίλισσας”. Άλλωστε η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ίσως ο κορυφαίος ευρωπαϊκός σύλλογος που βρίσκει ταλέντα και τα εξελίσσει με στόχο να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους Νίκολα Μίροτιτς, Σέρχιο Γιουλ, Λούκα Ντόντσιτς, Oυίλι Χερναγκομέζ και Ουσμάν Γκαρούμπα δεν υπάρχουν.

Σε ηλικία 17 ετών και δύο ημερών, λοιπόν, ο Μαδριλένος γκαρντ έγινε ο τέταρτος νεότερος παίκτης στην ιστορία της ACB που έκανε ντεμπούτο σε αγώνα playoffs, πίσω από τους Ρίκι Ρούμπιο, Λούκα Ντόντσιτς και Χουάν Πέδρο Καθόρλα. Προτού, ωστόσο, φτάσει μέχρι την πόρτα της πρώτης ομάδας, ο Χουάν Νούνιεθ χρειάστηκε να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του με την ομάδα των Ακαδημιών της “βασίλισσας”, όπου έκανε πράγματα και θαύματα. Αναδείχθηκε MVP του τελευταίου ANGT (Adidas Next Generation Tournament), που έγινε στο Μόναχο, τον περασμένο Γενάρη, όμως η μεγάλη διαφορά με τα παιδιά της ηλικίας του είναι η επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του, χωρίς να… κυνηγά στους αριθμούς. “Το απολαμβάνω όταν παίζω και δεν βάζω όρια“, είχε πει μετά το τέλος του τουρνουά της Euroleague junior.

Το φοβερό στην ιστορία του Χουάν Νούνιεθ είναι πως πριν μερικά χρόνια δεν ήθελε να ακούει για μπάσκετ. Έπαιζε χάντμπολ μέχρι τη στιγμή που οι γονείς του αποφάσισαν να τον “γράψουν” στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. “Δεν μου άρεσε το μπάσκετ, αλλά όταν πήγα στη Ρεάλ Μαδρίτης και ξεκίνησα να παίζω, το λάτρεψα“, είχε παραδεχτεί το 2019 ο Ισπανός σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ESPN.

Το πλούσιο ταλέντο του είχε αρχίσει να φαίνεται από το καλοκαίρι του 2019, όταν με την εθνική ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ16. Τότε το όνομα του προστέθηκε στην ατζέντα πολλών σκάουτερ του ΝΒΑ. “Ξέρει να χειρίζεται την μπάλα και έχει στο οπλοστάσιο του όλους τους τρόπους να σκοράρει. Είναι ενστικτώδης αμυντικός, με καλά χέρια και πόδια. Χρειάζεται δουλειά στο περιφερειακό σουτ, αλλά έχει την πρώτη ύλη για να τη δουλέψει και να επιλεγεί στον πρώτο γύρο του 2023 NBA Draft“, αναφέρει η ανάλυση-πρόβλεψη του ESPN για το νέο “διαμάντι” της Ρεάλ.

Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Ρίκι Ρούμπιο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ ή ακόμη και με τον Λούκα Ντόντσιτς, ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται να το απολαμβάνει, καθώς τον φορτώνει με επιπλέον βάρος. Παρόλα αυτά έχει παραδεχτεί πως παρακολουθεί τον Μίλος Τεόντοσιτς για το μπασκετικό του θράσος, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη, για τον οποίο εξηγεί πως το παιχνίδι τους δεν έχει πολλά κοινά.

Το τι θα καταφέρει στην καριέρα του ο Χουάν Νούνιεθ Γκαρθία θα το δείξει η ιστορία, όμως το βέβαιο είναι πως έχει όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.