Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-82: Επικό φινάλε και πρόκριση δια χειρός Χίγκινς (vids)

Ένα τεράστιο σουτ του Χίγκινς στο τελευταίο δευτερόλεπτο χρειάστηκαν οι Καταλάνοι για να πάρουν μια πολύ δύσκολη πρόκριση στον τελικό της Euroleague. Άτυχος στάθηκε ο Νικ Καλάθης που αποχώρησε υποβασταζόμενος!

Ο δεύτερος ημιτελικός ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προωθούν ένα δυναμικό παιχνίδι με ισχυρές άμυνες στα πρώτα λεπτά του ματς και μονομαχίες που είχαν έντονη αμυντική δραστηριότητα. Οι Καταλανοι “είδαν” τον Νικ Καλάθη με μαεστρικό τρόπο να οργανώνει το παιχνίδι τους και νωρίς στο ματς να έχει μοιράσει ήδη 5 ασίστ με τον Νίκολα Μίροτις να ξεκινάει και αυτός ορεξάτος και να δίνει λύσεις και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Σάρας έριξε νωρίς στο παρκέ τον Πάου Γκασόλ ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά στο διάστημα που αγωνίστηκε ενώ ο Καλάθης όσο ο ημιτελικός προχωρούσε γινόταν όλο και καλύτερος προσθέτοντας στο παιχνίδι πέρα από δημιουργία και εκτέλεση.

Στην άλλη πλευρά η Αρμάνι Μιλάνο προσπαθούσε συνεχώς να αναχαιτίσει τις επιθέσεις κατά κύματα που εξαπέλυε η Μπαρτσελόνα, όσο είχε περιορισμένο τον αριθμό των λαθών και έβρισκε επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας επιθέσεις έμενε κοντά στο σκορ όταν αυτό σταμάτησε, κυρίως στο 2ο δεκάλεπτο τότε η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες άρχισε να μεγαλώνει. Σημαντικός στο ξεκίνημα ο Μίτσοφ με τους Πάντερ και Σίλντς να ακολουθούν σε απόδοση, αλλά οι “Μπλαουγκράνα” πλέον είχαν βρει ρυθμό και έβρισκαν με άνεση τον δρόμο προς το καλάθι των Ιταλών με αποτέλεσμα η διαφορά κοντά στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου να ξεπεράσει και τους δέκα πόντους, όπως και τους πενήντα στο σύνολο, παθητικό αρκετά μεγάλο για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα.

Σκορ ημιχρόνου 51-42.

Η Αρμάνι Μιλάνο χαμήλωσε το σχήμα της θέλοντας να γίνει πιο ευέλικτη αμυντικά και να καταφέρει να κλείσει την απόσταση που την χώριζε από την Μπαρτσελόνα, στην άλλη πλευρά ο Σάρας “σημάδευε” τροφοδοτώντας συνεχώς τον Μίροτιτς στην θέση “4”. Η ομάδα του Μεσίνα λειτουργούσε εμφανώς καλύτερα στο κομμάτι της άμυνας περιορίζοντας κάπως την δημιουργική παρουσία του Καλάθη ο οποίος σημείωσε όμως κάποια σημαντικά σουτ με το συγκεκριμένο γεγονός της έδωσε ενέργεια , ένταση και εμπνεύσεις στην άλλη πλευρά του παρκέ με τον Πάντερ να είναι εξαιρετικός και τον Μίτσοφ σταθερά να δίνει λύσεις. Δεκάλεπτο επιστροφής για τους Ιταλούς που τους επέτρεψε να προηγηθούν και με διαφορά η οποία έφτασε τους 8 πόντους, με τους “Μπλαουγκράνα” να χάνουν πολλές μάχες και ριμπάουντ ενώ δεν σημείωσαν και καλάθι δυο πόντων σε ολόκληρη της τρίτη περίοδο, με όλα να κρίνονται στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Οι δυο ομάδες στην τελευταία περίοδο πάλεψαν με όσες δυνάμεις είχαν, το ματς ήταν σε οριακό σημείο και όλα έδειχναν ότι θα κρινόταν στο φινάλε του. Η Αρμάνι έδειξε ένα ιδιαιτέρως μαχητικό πνεύμα απέναντι σε μια ομάδα με πιο πλήρες ρόστερ και μεγαλύτερη ποιότητα. Ατυχία για τον Νικ Καλάθη ο οποίος 3 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα αποχώρησε τραυματίας. Στο επόμενο μικρό διάστημα του αγώνα οι δυο μονομάχοι πήγαιναν χέρι – χέρι με τον Σάρας να μην έχει σαφώς στην διάθεση του τον Καλάθη και τον Πάντερ να είναι ο παίκτης που έκανε μια τεράστια προσπάθεια να οδηγήσει την Αρμάνι στην νίκη κάτι που δεν ήρθε τελικά. Ο Χίγκινς με ένα τεράστιο σουτ έδωσε την νίκη και το δικαίωμα στην ομάδα του να διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό απέναντι στην Έφες.

Τελικό σκορ 84-82.

Τα δεκάλεπτα: 27 – 24, 24 – 18, 16 – 29, 17 – 11.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.