ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εφές 86-89: Τουρκική πρόκριση σε ημιτελικό-θρίλερ

Η Εφές ήταν εντυπωσιακή για τρία δεκάλεπτα-Η ΤΣΣΚΑ έκανε αντεπίθεση γύρισε από το -21 και όλα κρίθηκαν στο τέλος στο άστοχο τρίποντο του Κλάιμπερν

Ένα παιχνίδι-θρίλερ ήταν ο πρώτος ημιτελικός στο Final Four της Κολωνίας. Η Εφές πήρε την πρόκριση για τον τελικό, νίκησε με 89-86 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος και με την ΤΣΣΚΑ να γυρίζει από το -21. 

Το σκορ ήταν 60-39 στο 23′.

Μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με την Εφές να προηγείται με 71-55, όλα έδειχναν ότι η τουρκική ομάδα θα πήγαινε εύκολα στον τελικό. Ομως… 

Η κίνηση του Ιτούδη

Η ΤΣΣΚΑ δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Με τον Δημήτρη Ιτούδη να χαμηλώνει το σχήμα προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, η ρωσική ομάδα άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Και όλα κρίθηκαν στο τέλος.

Το τρίποντο του Κλάιμπερν

Στο τελευταία δευτερόλεπτο με το σκορ να είναι 88-86 για την Εφές, ο κορυφαίος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ, ο Κλάιμπερν (τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους) αστόχησε στο τρίποντο που αν έμπαινε πιθανότατα θα έδινε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Κλάιμπερν αστόχησε, ο Λάρκιν πήρε το ρημπάουντ, πήρε και το φάουλ, και με μία εύστοχη βολή στις δύο, διαμόρφωσε το τελικό, 89-86. 

Από νωρίς εντυπωσιακή η Εφές

Η τουρκική ομάδα για τρία δεκάλεπτα ήταν εντυπωσιακή. Η περιφέρειά της ήταν εντυπωσιακή με μπροστάρη τον Μίτσιτς. Ταυτόχρονα όμως ήταν πολύ καλός και ο Σανλί στη ρακέτα.

Η Εφές είχε βάθος στις επιλογές, βάθος που από την άλλη πλευρά δεν είχε ο Δημήτρης Ιτούδης και η ΤΣΣΚΑ ήταν αναγκασμένη από πολύ νωρίς να κυνηγάει την Εφές που ήταν εντυπωσιακή. 

Η Εφές τα τρίποντα

Με Μπομπουά στο σκοράρισμα στο πρώτο δεκάλεπτο η Εφές πήρε γρήγορα τη διαφορά και πήγε στο +10 (23-13) στο 8’. Έκλεισε το δεκάλεπτο με 25-15, έχοντας 5/6 τρίποντα την ίδια στιγμή που η ΤΣΣΚΑ είχε 1/6 έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. 

Στη δεύτερη περίοδο, Μίτσιτς και Σανλί έβαλαν τους όρους του παιχνιδιού. Η διαφορά ήταν ως επί το πλείστον πάνω από τους 10 πόντους και πήγε στο +16 (49-33) με καλάθι του Μόερμαν. Η Εφές ήταν εξαιρετική επιθετικά, η ΤΣΣΚΑ είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα και το ημίχρονο έκλεισε με την τουρκική ομάδα να προηγείται 49-37. 

Μίτσιτς με 25 πόντους

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τρίποντο και φάουλ από τον Μίτσιτς για το 37-53. Η Εφές ήταν ασταμάτητη και μέσα στο πρώτο τρίλεπτο του β’ μέρους, με επί μέρους σκορ 11-2, πήγε τη διαφορά στο +21, με 60-39 στο 23’. Ο Μίτσιτς μέχρι το σημείο στο τέταρτο δεκάλεπτο που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ έκανε ένα ακόμη υπέροχο παιχνίδι και σημείωσε 25 πόντους. 

Μειώνει με Λούντμπεργκ

Από εκείνο το σημείο και μετά, η διαφορά ήταν γύρω τους 20 πόντους με την ΤΣΣΚΑ να έχει -εκτός από τον σταθερό στο σκοράρισμα, Κλάιμπερν- τον Λούντμπεργκ στο σκοράρισμα. Ο Δανός πετυχαίνει καλάθια (έκλεισε με 15 πόντους), η ΤΣΣΚΑ παραμένει μακριά, η τρίτη περίοδος κλείνει με 71-55 για την Εφές. 

Καλάθι στο καλάθι

Ο Ιτούδης χαμηλώνει το σχήμα του με Ούκοφ, Λούντμπεργκ, Χάκετ, Κλάιμπερν και Σενγκέλια. Αυτό βοηθάει την ΤΣΣΚΑ που μπαίνει στο παιχνίδι.

Με καλάθι του Χάκετ, η διαφορά στο -8 (81-73) στα 4’47” πριν το τέλος. Με βολές για τον Κλάιμπερν και το σκορ είναι πλέον στο 83-80 στα 2’53” πριν το τέλος. Ο Μπομπουά πετυχαίνει κρίσιμους πόντους για την Εφές. Στα 2’33” πριν το τέλος η Εφές προηγείται με 85-80. Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο λεπτό με 87-86 για την Εφές, με τον Κουρμπάνοφ να ευστοχεί στις βολές για την ΤΣΣΚΑ. 

Το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ του Κλάιμπερν. Το τρίποντο δεν μπήκε, η Εφές πήρε την πρόκριση. 

Δείτε εδώ την επίσημη στατιστική του αγώνα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.