Εuroleague: Ο Μίτσιτς δεύτερο μέλος της καλύτερης πεντάδας

Ο Σέρβος γκαρντ της Αναντόλου Εφές ψηφίσθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης με μέσο όρο 16,3 πόντους σε 34 παιχνίδια, ως βασικός και ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στην φετινή διοργάνωση.

H Euroleague αποκάλυψε το δεύτερο μέλος της καλύτερης πεντάδας της φετινής διοργάνωσης, δέκα ημέρες πριν από την διεξαγωγή του Final-4 της Κολωνίας (28-30/5) και ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντόλου Εφές, πήρε θέση δίπλα τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς της Μπάγερν Μονάχου.

Οι παίκτες της καλύτερης πεντάδας, ψηφίζονται από τους φιλάθλους, τουης δημοσιογράφους, τους προπονητές και ειδικά στην περίοδο 2020-21 για πρώτη φορά ψηφίζουν και οι αρχηγοί κάθε ομάδας.

Στην καλύτερη από την επταετή παρουσία στην Euroleague, o Μίτσιστς μέτρησε 16.3 πόντους (career-high) και 17.0 στο RIP (career-high) κατά μέσο όρο, ξεκινώντας ως βασικός σε 34 παιχνίδια της Εφές. Με τους 16.3 πόντους είναι τέταρτος σκόρερ της διοργάνωσης και με τις 4.8 ασίστ, ένατος στη σχετική λίστα και ήταν ένας από τους μόλις 3 παίκτες που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα σε αμφότερες τις κατηγορίες.

Ο Σέρβος γκαρντ αναδείχθηκε τρεις φορές πολυτιμότερος παίκτης της εβδομάδας (MVP), ενώ αυτή είναι δεύτερη φορά που γίνεται μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague, μετά την σεζόν 2018-19.

Ο Μίτσιτς έπαιξε στην Euroleague για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε ηλικία 20 ετών, όταν τον εμπιστεύτηκε η Μπάγερν Μονάχου, την περίοδο 2014-15, αλλά αγωνίσθηκε μόνο σε έξι παιχνίδια, λόγω τραυματισμού. Στα μέσα της επόμενης σεζόν πήρε μεταγραφή από τη Μπάγερν στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο ρόστερ της Ζαλγκίρις Κάουνας, με την οποία βρέθηκε για πρώτη φορά σε Final-4. Φορά την φανέλα της Εφές από το καλοκαίρι του 2018 και φέτος έχει ξανά την ευκαιρία να παλέψει για το βαρύτιμο τρόπαιο στην Κολωνία(28-30/5).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.