Euroleague: Ο Μάικ Τζέιμς λείπει από τα playoffs (infographic)

Για τρίτη διαδοχική σεζόν ο εκρηκτικός γκαρντ θα απουσιάσει από τα playoffs της Euroleague και το βέβαιο είναι πως η παρουσία του λείπει πολύ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα δώσει το “παρών” για μία ακόμη χρονιά στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη, όμως οι απουσίες δεν λείπουν. Πέρα από τον εδώ και καιρό απόντα λόγω τραυματισμού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, μετρά ακόμη μία μεγάλη απώλεια, αυτή του Μάικ Τζέιμς. Με την μεγάλη διαφορά πως η συγκεκριμένη ήταν επιλογή της.

Η διαμάχη του Μάικ Τζέιμς με τον Δημήτρη Ιτούδη έθεσε τον Αμερικανό εκτός ομάδας, με τις συνέπειες αυτής της απόφασης να επηρεάζουν και τις δύο πλευρές. Αφενός διότι η ρωσική ομάδα θα στερηθεί τον πρώτο σκόρερ της και έναν εκ των καλύτερων γκαρντ που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αφετέρου διότι ο Τζέιμς θα απουσιάσει για τρίτη σερί σεζόν από τα playoffs της Euroleague. Και μπορεί τη σεζόν που έπαιξε στην Αρμάνι να μην τα κατάφερε για αγωνιστικούς λόγους, όμως τις τελευταίες δύο χρονιές δεν ήταν δική του… επιλογή.

Ο Τζέιμς μέχρι τη στιγμή που τα… έσπασε με τον Έλληνα προπονητή, διένυε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα κατέρριψε και το προσωπικό του ρεκόρ στο σκοράρισμα με 37 πόντους, στο παιχνίδι με τη Βαλένθια. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται συστάσεις για την αξία του Αμερικανού γκαρντ.

Πρώτος σε πόντους (19.3), πρώτος σε χρόνο συμμετοχής (31:10), σε δημιουργία (5.7 ασίστ) και αξιολόγηση (19.7 βαθμοί) σε μία ομάδα που περισσεύει το ταλέντο και οι προσωπικότητες και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου.

Η τελευταία φορά που έπαιξε στα playoffs της Euroleague ήταν τη σεζόν 2017-18 με τον Παναθηναϊκό, σε μία σειρά όπου είχε πραγματοποιήσει φοβερές εμφανίσεις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά ο εκρηκτικός Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά στο ΝΒΑ με τους Νετς, έχει συμμετάσχει τρεις φορές στα playoffs της διοργάνωσης και βάσει της παρουσίας του είναι σίγουρο πως θα λείψει πολύ φέτος.

Ας δούμε όμως στην πράξη και με τη βοήθεια των αριθμών τι πραγματικά προσέφερε…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.