Euroleague: Ο καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν

Δύσκολες εποχές για νεούδια στην Ευρωλίγκα. Λίγοι έπαιξαν, ακόμα λιγότεροι διακρίθηκαν. Το φετινό βραβείο πηγαίνει σχεδόν αυτόματα.

Όχι και πολύ συνηθισμένο, όμως η ομάδα που τελείωσε εύκολα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έδωσε φέτος σε δύο τινέιτζερς αρκετό χώρο και χρόνο, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών. Ο Λεάντρο Μπολμάρο συνέχισε να σχηματίζεται στο απαιτητικό «1» με 8 λεπτά ανά αγώνα και ο μακρυχέρης Σέρζι Μαρτίνεθ πήρε σχεδόν 11 εκμεταλλευόμενος το μακρύ διάστημα απουσίας του Κλαβέρ λόγω τραυματισμού. Στη Ρεάλ ο Κάρλος Αλοθέν είχε τα αναμενόμενα προβλήματα όταν ο Καμπάσο αποχώρησε, αφού επωμίστηκε ευθύνες που δεν ήταν ακόμα έτοιμος να σηκώσει. Καλό δεύτερο γύρο έκανε και ο 19άρης Ουσμάν Γκαρούμπα, με τον Λάσο να δηλώνει ευχαριστημένος.

Στον Παναθηναϊκό ο Καλαϊτζάκης είχε μόνο εκλάμψεις, στον Ολυμπιακό ο Νικολαϊδης δεν έπαιξε. ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι, Φενέρ, Μπάγερν και Ζενίτ πήγαν σε σίγουρες λύσεις, ενώ στη Μακάμπι ο Ζούσμαν έκανε ένα τεράστιο βήμα πίσω λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Στην Μπασκόνια ο Ραϊέστε έπαιξε ελάχιστα και ο 23χρονος Σεντεκέρσκις δεν μπορεί να θεωρείται πια «νέο ταλέντο». Στην Βιλερμπάν ο Στραζέλ εμφανίστηκε σποραδικά, ενώ ο 19αρης Πραντίγια ξεκινούσε συχνά στη Βαλένθια, αλλά σπανίως συνέχιζε.

Ο γεννημένος το 2000 Ρόκας Γιοκουμπάιτις κερδίζει μάλλον άνετα τον τίτλο του πιο ενδιαφέροντα νεαρού της φετινής σεζόν. Γέμισε τα κύτταρα του με σχεδόν 650 λεπτά συμμετοχής φέτος (μ.ο 20:55), πήρε ευθύνες, σουτ (183) , κέρδισε 41 βολές, μοίρασε πάσες (2.5 ασίστ), έκανε παραπάνω από ένα λάθος ανά παιχνίδι (1.5). Μπορεί να μην θάμπωσε, αλλά η πρόοδος του θα φανεί του χρόνου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.