Ολυμπιακός – Χίμκι 82-75: Βρήκε κίνητρο και είπε «αντίο» με νίκη (hls)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πορεία του στην φετινή Ευρωλίγκα με ρεκόρ 16 νίκες-18 ήττες.

Στην «αγγαρεία» του τελευταίου αγώνα του στην φετινή Ευρωλίγκα, κόντρα στην Χίμκι, ο Ολυμπιακός νίκησε 82-75 και έκανε το καθήκον του, ανεξαρτήτως του αποτυχημένου απολογισμού των «ερυθρολεύκων». Οι γηπεδούχοι βρήκαν κίνητρο στο τελευταίο δεκάλεπτο από την άμυνα τους και υποχρέωσαν την ρωσική ομάδα στην 30η ήττα τους. Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, έχοντας άπλετο χρόνο, καθώς από τις αρχές Απριλίου δεν έχει άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανέλαβε ότι θα συζητήσει με την διοίκηση της ΚΑΕ και έχει καταλήξει στις εισηγήσεις του.

Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον αγώνα και μπορεί να ήταν άστοχοι στα τέσσερα πρώτα λεπτά και να έχαναν με 6-13, αλλά οι Βεζένκοφ και Χαραλαμπόπουλος «απάντησαν» στους πόντους του Καράσεφ και του Βάλτσιεφ και σε συνδυασμό με τις έξι ασίστ του Βασίλη Σπανούλη, δημιούργησαν προβάδισμα στο σκορ (24-18)

Στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11 πόντους (29-18), αλλά η Χίμκι, αντεπιτέθηκε και «προσπέρασε» στο σκορ με 37-41, χάριν στα οκτώ εύστοχα τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 15/19 δίποντα. Οι άμυνες ήταν…περιττές στο πρώτο ημίχρονο και σημασία για τους παίκτες είχε η απόδοση τους στις επιθέσεις των ομάδων τους. Η Χίμκι είχε καλύτερο επιμέρους σκορ με τους 23 πόντους που σκόραρε στην δεύτερη περίοδο, προεξέχοντος του Μακ Κόλουμ (10 πόντοι), ο οποίος έπαιξε μόνο σ’ αυτήν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν υποτονικός και μέχρι το 27’, οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς και καμία ομάδα δεν αύξησε το προβάδισμα της, περισσότερο των τριών πόντων. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιλήφθηκαν ότι χωρίς αμυντική επιμέλεια, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, δεν θα έβλεπαν την Χίμκι να απομακρυνόταν από την… πλάτη τους στο σκορ και την διεκδίκηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνα του στην τελευταία περίοδο και δημιούργησε διψήφια διαφορά, χωρίς να απειληθεί από τους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 42-41, 63-55, 82-75

Τα στατιστικά εδώ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.