Χωρίς ονόματα στις φανέλες αλλά τις λέξεις one team θα αγωνιστούν οι ομάδες της Euroleague στην έκτη και έβδομη αγωνιστική, λόγω του προγράμματος "One Team".

Χωρίς ονόματα στις φανέλες αλλά τις λέξεις one team θα αγωνιστούν οι ομάδες της Euroleague στην έκτη και έβδομη αγωνιστική. Όλες οι ομάδες θα πάρουν μέρος στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Οι παίκτες θα καλωσορίζουν στα παρκέ, αθλητές των Special Olympics, ενώ οι αρχηγοί των ομάδων θα διαβάζουν μηνύματα πριν τα τζάμπολ των αναμετρήσεων, με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα ρατσισμού.

Ο Κάιλ Χάινς δήλωσε χαρακτηριστικά, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Όταν μιλάμε για κοινότητα, είμαστε One Team. Παλεύουμε για ένα τρόπαιο, αλλά άσχετα με το τι χρώμα είναι η φανέλα που φοράμε, είμαστε ενωμένοι σε ότι αφορά τις κοινότητες στις οποίες δρούμε».

Ο Ζόρντι Μπερτομέου υπογράμμισε από την πλευρά του: «Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο περήφανοι είμαστε που Ευρωλίγκα και Special Olympics, μοιραζόμαστε τους στόχους και τις προσδοκίες για το πρόγραμμα One Team, ώστε να προωθήσουμε το σεβασμό, την αποδοχή και το αγκάλιασμα ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριο στην κοινωνία μας».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Η σχέση Ευρωλίγκας και Special Olympics έχει μεγαλώσει μέσα από το χρόνο αυτό συνεργασίας, αλλά οι 24 ομάδες, αυτές τις δύο εβδομάδες, είναι κλειδί για να κάνουν τους φιλάθλους και το διεθνές κοινό μας να κατανοήσουν αυτές τις αξίες και τα σχέδια που μοιραζόμαστε, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο να υπάρχει ένα θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις ομάδες μας και τους παίκτες, που για μία ακόμη φορά δείχνουν τη δύναμη και την ενότητα προς τις κοινότητες, ακολουθώντας αυτό το πλάνο, να αφήσουν το όνομά τους για το One Team».

Η Μέρι Ντέιβις, υπεύθυνη των Special Olympics στην Ευρώπη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εβδομάδα μπάσκετ γίνεται πραγματικότητα χάρη στη γενναιοδωρία και το όραμα της Ευρωλίγκας. Είναι μια εβδομάδα τεράστιας σημασίας στο καλεντάρι των Special Olympics, καθώς το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα ανάμεσα στους αθλητές μας, με 58000 συμμετοχές που συνεχώς αυξάνονται».

Τέλος, η Ντέιβις συμπλήρωσε: «Εξαιτίας της μαζικής του αποδοχής, στο μπάσκετ φέρνει κοντά άτομα χωρίς ή με νοητική αναπηρία, καταργώντας τα όρια, αλλάζοντας συμπεριφορές, ανοίγοντας το μυαλό στα χαρίσματα και το ταλέντο των ατόμων με νοητική αναπηρία στην Ευρώπη. Το μπάσκετ έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 60000 αθλητές το 2013, ώστε περισσότεροι παίκτες, οικογένειες, προπονητές, φίλαθλοι να μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό άθλημα του μπάσκετ και να ζήσουν την εμπειρία και τα πλεονεκτήματα που δίνει αυτό το παιχνίδι που σε μαγνητίζει».