Ζαλγκίρις από τα παλιά! (video)

Η Ζαλγκίρις Κάουνας, χωρίς τον Ηλία Ζούρο που αποτέλεσε παρελθόν στον πάγκο της, επικράτησε άνετα στη Λιθουανία της Στρασμπούρ με 88-64 και σημείωσε την πρώτη νίκη της για τον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας, χωρίς τον Ηλία Ζούρο που αποτέλεσε παρελθόν στον πάγκο της, επικράτησε άνετα στη Λιθουανία της Στρασμπούρ με 88-64 και σημείωσε την πρώτη νίκη της για τον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Η τρίτη αγωνιστική ήταν εξ αρχής σημείο αναφοράς για τη Ζαλγκίρις, που και νέο προπονητή είχε στον πάγκο της μετά την απομάκρυνση του Ηλία Ζούρου και αντιμετώπιζε μία ομάδα 100% στα μέτρα της. Το ντεμπούτο του Σαούλιους Στομπέργκας ήταν απόλυτα επιτυχημένο και το 88-64 κόντρα στο Στρασβούργο η πρώτη επιτυχία των Λιθουανών στο δεύτερο γκρουπ της διοργάνωσης (1-2).

Οι Γάλλοι του πρωταθλητή Ευρώπης με τους «τρικολόρ» Βινσέντ Κολέ δεν μπόρεσαν να κάνουν σεφτέ (0-3) ούτε στο Κάουνας και δείχνουν να είναι ο αδύναμος κρίκος του γκρουπ. Επί της ουσίας για ένα ημίχρονο η Στρασμπούρ έμεινε στη διεκδίκηση του ματς, μέχρι το 44-35 του ημιχρόνου.

Η λιθουανική ομάδα προηγήθηκε με 19-16 στο αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ξέφυγε στο τρίτο με το επί μέρους 26-16 κι έφτασε στο τελικό 88-64 με εμφατικό τρόπο με το 18-13 της τέταρτης περιόδου. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μαρτίνας Πότσιους με 23 πόντους σε 24.08, με 7/9 τρίποντα και μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα στην αρχή του ματς, που η Ζαλγκίρις έμοιαζε λίγο μπλοκαρισμένη.

Ο Τζάστιν Ντέντμον είχε σημαντική προσφορά με 15 πόντους (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ενώ στους 13 σταμάτησε ο μεγάλος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 3/3 τρίποντα και 4 ασίστ, με τον Λιθουανό σούπερ σταρ να κάνει μόνο 1 λάθος.

Για το Στρασβούργο ο Αλέξις Αζινσά, μέλος της Εθνικής Γαλλίας που πήρε το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ενώ στους 12 έφτασε ο Λελούπ και στους 10 ο Λούις Κάμπελ. Πολύς κόσμος μαζεύτηκε ξανά στην έδρα της Ζαλγκίρις, βλέποντας την ιστορική ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ όπως στο πρόσφατο παρελθόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.