Σηκώνει αυλαία το Φάιναλ Φορ

Μέχρι το Μάιο υπομονή, αλλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ υπόσχεται να σας αποζημιώσει αυτό το σαββατοκύριακο.

Μέχρι το Μάιο υπομονή, αλλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ υπόσχεται να σας αποζημιώσει αυτό το σαββατοκύριακο. Πριν το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα λοιπόν, διεξάγεται αυτό του EuroCup. Ξεκινά αύριο (16/4) στο Τρεβίζο και ολοκληρώνεται την Κυριακή (17/4), με τη συμμετοχή των Μπενετόν, Ούνιξ, Κάχασολ και Τσεντεβίτα.

Πριν η αυλαία ανοίξει δόθηκαν οι συνεντεύξεις Τύπου των πρωταγωνιστών, με τον «ισχυρό άνδρα» της διοργανώτριας αρχή Τζόντι Μπερτομέου να παίρνει πρώτος το λόγο: «Το Φάιναλ Φορ του EuroCup θα είναι μία ευκαιρία να προωθήσουμε τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού κι έτσι υποστηρίζουμε την καμπάνια που διοργανώνει η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ ενάντια στον ρατσισμό. Δουλεύουμε μαζί ώστε να προωθήσουμε την αξία του fair play, το ομαδικό πνεύμα και μπορώ να πω ότι ο ρατσισμός δεν είναι φιλοξενούμενος στον αθλητισμό».

Ρεπέσα: Άλλες δύο «μάχες»
Για την πορεί προς το τρόπαιο μίλησε ο τεχνικός της «οικοδέσποινας» Μπένετον, Γιασμίν Ρέπεσα, λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που θα δώσουμε το παρών στη διοργάνωση, ειδικότερα επειδή θα διεξαχθεί στο σπίτι μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το τρόπαιο με τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Η πορεία μας για όσους δεν θυμούνται ξεκίνησε από τα προκριματικά και παλέψαμε πολύ για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Θα χρειαστεί να παλέψουμε για ακόμη δύο βραδιές για να τα καταφέρουμε».

Ο Μάσιμο Μπουλέρι από την πλευρά των παικτών, τόνισε: «Όπως όλοι ξέρετε αυτή είναι μοναδική στιγμή για τον σύλλογο. Η Μπενετόν έχει σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ, εδώ και μια 20ετία. Επιστρέφουμε στο προσκήνιο και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον τίτλο».

Πασούτιν: Να δείξουμε την αξία μας
Με τη σειρά του ο προπονητής της Ούνιξ Καζάν Εβγκένι Πασούτιν, εξήγησε ότι πρέπει οι παίκτες του να δείξουν τι αξίζει η ομάδα: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Προσπαθήσαμε σκληρά όλη τη χρονιά για να φτάσουμε μέχρι το Final Four και να εκπροσωπήσουμε τη Ρωσία και το Καζάν. Θέλουμε τώρα να παίξουμε καλό μπάσκετ, ώστε να δείξουμε ότι άξια είμαστε εδώ και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του Καζάν».

O γκαρντ της ομάδας, Μάρκο Πόποβιτς τόνισε: «Η παρουσία μας στο Final Four είναι επιτυχία, αλλά δεν μας φτάνει. Θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Δεν είναι εύκολο αλλά μπορούμε. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε, έχουμε τύχη να τα καταφέρουμε».

Πλάζα: Κερδίζουμε το στοίχημα
Ο προπονητής της Καχασόλ, Χουάν Πλάζα, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε ένα… στοίχημα, τονίζοντας: «Το να βρισκόμαστε εδώ είναι καλή στιγμή και για εμάς. Κανείς δεν στοιχημάτιζε σε εμάς όταν ξεκινούσε η σεζόν. Δουλέψαμε όμως σκληρά για να συμβεί αυτό. Το έργο μας τώρα είναι δύσκολο γιατί παίζουμε κόντρα στην οικοδέσποινα, κάτι που κανείς δεν θέλει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Μπενετόν είναι μια σπουδαία ομάδα, όμως θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Θέλουμε ο κόσμος της Σεβίλλης να νιώσει υπερήφανος για εμάς, ακόμη κι αν χάσουμε».

Από την πλευρά του ο γκαρντ της ομάδας Λουίς Μπούλοκ, είχε να πει ότι «πρώτα απ’ όλα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έχοντας κερδίσει ξανά το συγκεκριμένο τρόπαιο, θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους συμπαίκτες μου. Το σημαντικότερο είναι να το ευχαριστηθούμε. Μετά, όλα μπορούν να συμβούν».

Πέτροβιτς: Δεν ήταν έκπληξη
Ο προπονητής της Τσεντεβίτα, Αλεξάντερ Πέτροβιτς έκανε λόγο για την «έκπληξη» καποιων, εξηγώντας: «Για πολλούς ήταν έκπληξη η πρόκρισή μας στο Final Four. Για εμάς δεν ήταν, καθώς προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, θέλοντας παράλληλα να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο».

με τη σειρά του, ο φόργουορντ της ομάδας, Βέντραν Βούκουσιτς, επεσήμανε: «Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο, στην πρώτη του μόλις εμφάνιση στο EuroCup. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά αυτό δεν μας πειράζει. Όλη τη χρονιά είχαμε αυτό τον τίτλο και καταφέραμε να ξαφνιάσουμε πολλές ομάδες. Γιατί να μην το κάνουμε και τώρα…».

Final Four EuroCup

Σάββατο 16/4/2011

19:00: Ούνιξ – Τσεντέβιτα (1ος ημιτελικός)
21:45: Μπενετόν – Καχασόλ (2ος ημιτελικός)

Κυριακή  17/4/2011
19:00: Μικρός τελικός
21:45: Μεγάλος Τελικός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.