Τσεντεβίτα – Προμηθέας 77-73: Αποχαιρέτησε με ήττα (hls)

Ο Προμηθέας που ήθελε μόνο νίκη στη Σλοβενία για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, ηττήθηκε στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής και αποκλείστηκε.

Ο Προμηθέας που ήθελε μόνο νίκη στη Σλοβενία για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, ηττήθηκε στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής και αποκλείστηκε. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Βαγγέλη Μάντζαρη που έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς (39.56) και έκανε triple double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, πρώτος παίκτης στην διοργάνωση μετά τον Κολόμ (Ούνιξ Καζάν) και το 2015 που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έψαχνε τρεις νίκες στη σειρά στα τελευταία τρία παιχνίδια προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά την ήττα από την Ναντέρ, εμφανίστηκε κουρασμένος και παραδόθηκε στο τέλος στις ορέξεις των Σλοβένων που βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 6-3 και έπιασαν στη βαθμολογία του 4ου ομίλου την Τρέντο.

Ο Προμηθέας ξέχασε την κούραση και μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ βάζοντας τις βάσεις από το ξεκίνημα. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να χτίσει μια διαφορά που άγγιζε διψήφια νούμερα από νωρίς. Το σερί 10-0 στο φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε τον Προμηθέα μπροστά με 13-21 μετά από 10 λεπτά. Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησε και η δεύτερη περίοδος με το περιφερειακό σουτ να έχει αποτέλεσμα σε αντίθεση με το ματς κόντρα στη Ναντέρ που τελείωσε με 4/18. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 15 (19-34) και τελικά το ημίχρονο έκλεισε στους 10 (32-42).

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο με τη Τσεντεβίτα να δυναμώνει στην άμυνα και να βάζει δύσκολα στο Προμηθέα που έκανε το χειρότερο του δεκάλεπτο. Ο Γιάκα Μπλάζιτς που είχε μόλις δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο, άρχισε να εμφανίζεται στο παρκέ κάνοντας ζημιά τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους και πολύ κρίσιμα και σημαντικά καλάθια στο φινάλε. Η Τσεντεβίτα έκανε το καλύτερο της δεκάλεπτο βάζοντας 27 πόντους και πέρασε μπροστά με 4 (59-55).  Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας έδωσε ότι μπορούσε απέναντι σε μια πιο ξεκούραστη ομάδα αλλά στο τέλος λύγισε. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Πέρι με 24 πόντους, Αγμπελέσε με 17 και Μίλερ με 16 οι πρώτοι σκόρερ της ελληνικής ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.