Eurocup: To «απόρθητο» Λας Πάλμας και η πρώτη φορά της Τούρκ Τέλεκομ

Η Γκράν Κανάρια είναι αήττητη στην έδρα της και η Τούρκ Τέλεκομ θα παίξει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της.

H κατάκτηση του τίτλου στoν τελικό του EuroCup που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Κανάριων Νήσων, το Λας Πάλμας, θα δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη Euroleague. Aντίπαλες θα είναι η γηπεδούχος Γκραν Κανάρια που έχει το πλεονέκτημα έδρας για να φιλοξενήσει τον τελικό στο «σπίτι» της και η Τούρκ Τέλεκομ, η οποία θα διεκδικήσει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της.

Η πρωτοπόρος του φετινού τουρκικού πρωταθλήματος, αν κατακτήσει τον τίτλο του EuroCup, θα συμμετέχει, επίσης, για πρώτη φορά στην Euroleague και η γείτονα χώρα, θα έχει τριπλή εκπροσώπηση, μετά τις εγγυημένες συμμετοχές της Εφές Αναντολού και της Φενέρμπαχτσε. Έχει συμβεί, άλλη μια φορά στο παρελθόν, να παίξουν ακόμα και 4 τουρκικές ομάδες στην Εuroleague, στις σεζόν 2015-16, με την συμμετοχή των δυο ομάδων της Κωνσταντινούπολης, της Πινάρ Καρσίγιακα από την Σμύρνη και της Νταρουσάφακα, καθώς και την επόμενη χρονιά (Γαλατάσαραϊ αντί Καρσίγιακα).

Το τουρκικό μπάσκετ θα έχει δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή στον τελικό του EuroCup. Πέρυσι, ήταν η Μπούρσασπορ που χρειάστηκε να «σπάσει» τρείς συνεχόμενες φορές (φάση των «16», προημιτελικός, ημιτελικός) τις έδρες των αντιπάλων της για να φτάσει στον τελικό της Μπολόνια και να ηττηθεί από τη Βίρτους. Η ομάδα της Άγκυρας γνωρίζει ότι δεν έχει το προβάδισμα κατάκτησης του τίτλου, στην έδρα της Γκραν Κανάρια, αλλά έχει μεγάλο κίνητρο για να πάει στην τουρκική πρωτεύουσα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του και του χρόνου, να παίξουν στην έδρα της, οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Γιατί, αν ηττηθεί από την ισπανική οικοδέσποινα του τελικού, γνωρίζει ότι δεν θα παίξει στην επόμενη Euroleague, ακόμα και αν κατακτήσει το πρωτάθλημα Τουρκίας…

Η Γκράν Κανάρια θα παίξει σε δεύτερο τελικό του EuroCup, ύστερα από 8 χρόνια. Το 2015, είχε ηττηθεί από την Χίμκι στους διπλούς τελικούς και με διαφορά πόντων. Αν, η ομάδα των Κανάριων Νήσων, κατακτήσει τον τίτλο, θα διατηρήσει, όπως και στην φετινή διοργάνωση, την τετραπλή εκπροσώπηση του ισπανικού μπάσκετ, γιατί θα πάρει την θέση της Βαλένθια και τις εγγυημένες συμμετοχές της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και της Μπασκόνια. Bέβαια, οι Ισπανοί, επί εποχής Τζόρντι Μπερτομέου, είχαν φτάσει στο ρεκόρ των 5 συμμετοχών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Μάλαγα και Βαλένθια)!

Η ομάδα του Λας Πάλμας έχει παίξει, μια και μοναδική σεζόν στην Euroleague (2018-19) και φυσικά θέλει να διπλασιάσει τις συμμετοχές της. Η Γκράν Κανάρια που είναι…πιστή στο EuroCup με 14 συμμετοχές, δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο, σε αντίθεση με την Βαλένθια που έχει τις περισσότερες κατακτήσεις (4).

Ο τελικός θα είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση Γκράν Κανάρια-Τουρκ Τέλεκομ και η ισπανική ομάδα νίκησε και στα δυο παιχνίδια. Στο Λας Πάλμας, η Κανάρια είναι αήττητη σε 9 αγώνες του δεύτερου ομίλου που συμμετείχε και στα τρία νοκ αουτ παιχνίδια, μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Με το νέο σύστημα του EuroCup από πέρυσι και την διεξαγωγή του τελικού στην έδρα της ομάδας που κατετάγη στην υψηλότερη θέση της πρώτης φάσης του ομίλου, έναντι  της άλλης φιναλίστ, η Γκράν Κανάρια έχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Όπως συνέβη πέρυσι με την Βίρτους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.