Προμηθεάς – Παρί 84-81 : Ο Κάουαν πήρε φωτιά και οι Πατρινοί το πλεονέκτημα έδρας (hls)

Σημαντική νίκη για τον Προμηθέα, ο οποίος τα χρειάστηκε αλλά τελικά απέκτησε πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs του Εurocup.

Νίκη που του έδωσε το πλεονέκτημα έδρας πήρε ο Προμηθέας κερδίζοντας την Παρί με 84-81 . Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Κάουαν με 38 πόντους με τον Αμερικανό να βάζει το buzzer beater, ενώ για τους Γάλλους ξεχώρισε ο Γουάλας με 24 πόντους.

Ο Προμηθέας υποδέχθηκε την Παρί στην Πάτρα με στόχο την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs του Eurocup. Με την επικράτηση αυτή οι Πατρινοί άφησαν από κάτω τους την γαλλική ομάδα, απέναντι στην οποία είχαν επικρατήσει και στο εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Κάουαν το πήρε πάνω του

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε την υπογραφή του Άντονι Κάουαν. Ο Αμερικανός ”βομβάρδισε” τα αντίπαλα καλάθια πετυχαίνοντας 16 πόντους. Με επτά στις επτά βολές, 3/4 δίποντα και ένα εύστοχο τρίποντο έπιασε από νωρίς υψηλή απόδοση και έδειξε την διάθεση να ηγηθεί της ομάδας του. Ο Προμηθέας προηγούνταν καθ’όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και το έκλεισε με 10/20 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 11/11 βολές, 18 ριμπάουντ (13-5), 7 ασίστ, 6 κλεψίματα, 9 λάθη. Ο Κάουαν ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της αναμέτρησης προσθέτοντας ακόμη πέντε πόντους και έπιασε τους 21.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι έβγαλαν αντίδραση, πλησίασαν στο σκορ αλλά η ελληνική ομάδα άντεξε στην πίεση. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Προμηθέα να προηγείται με +7 παρά την εκπληκτική προσπάθεια του Γουάλας ο οποίος έφτασε τους στο ματς. Στην τέταρτη περίοδο η Παρί πλησίασε σε απόσταση δύο πόντων μισό λεπτό πριν το τέλος του αγώνα και εν τέλει ισοφάρισε σε 81-81. Το τρίποντο της επικράτησης πέτυχε, ποιος άλλος; Ο Κάουαν,φυσικά κι έτσι έδωσε μια σπουδαία νίκη στον Προμηθέα.

Δεκάλεπτα: 27-22, 46-36, 66-59, 84-81


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.