Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ: «Μεγάλη αδικία η ποινή μου, έχασα έναν χρόνο από ένα σπρέι»

Ο Ρικάρντο Μορασκίνι άνοιξε τα χαρτιά του για την περιπέτεια του με το ντόπινγκ, επισημαίνοντας ότι ήταν μεγάλη αδικία αυτό που του συνέβη!

Ο Μορασκίνι πιάστηκε ντοπέ τον Οκτώβριο του 2021 έχοντας βρεθεί θετικός σε στεροειδές αναβολικό, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Φυσικά η Αρμάνι Μιλάνο δεν τον περίμενε και έλυσε την συνεργασία της μαζί του, με τον Ιταλό να μπαίνει σε σκέψεις ακόμη και απόσυρσης!

Πλέον ο Μορασκίνι αναζητά να επιστρέψει στο διεθνές στερέωμα με την φανέλα της Βενέτσια και παραχώρησε συνέντευξη στην «La Repubblica», όπου και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν εξηγώντας ότι ήταν άδικη η τιμωρία που του επιβλήθηκε: «Χρειάστηκαν δύο μέρες για να καταλάβω πώς ήρθα σε επαφή με αυτήν την ουσία. Η αρραβωνιαστικιά μου είχε κόψει το δάχτυλό της ενώ μαγείρευε. Για να επουλώσει την πληγή, χρησιμοποίησε ένα σπρέι που περιείχε κλοστεβόλη και είχαμε έρθει σε επαφή μετά. Αυτό ήταν αρκετό για να ανιχνεύσει η ανάλυση 0,5 νανογραμμάρια της ουσίας. Κανένας αθλητής σήμερα δεν θα χρησιμοποιούσε κλοστεβόλη οικειοθελώς. Είναι εξαιρετικά εύκολο να το εντοπίσεις στην ανάλυση και σου προσφέρει πλεονέκτημα μόνο αν το χρησιμοποιείς σε τεράστιες ποσότητες, όπως έκαναν οι Σοβιετικοί αθλητές στη δεκαετία του ’80».

«Χρησιμοποιούσα τα βίντεο που μου έστειλε η αρραβωνιαστικιά μου με το δάχτυλό της, με την ημερομηνία που καταγράφηκαν. Η ίδια εισαγγελία αναγνώρισε ότι όλα έγιναν τυχαία. Γι’ αυτό πήρα μόνο ένα χρόνο αναστολή, αντί για τετραετή , που ήταν η μέγιστη ποινή. Ήταν μια τεράστια αδικία και λυπάμαι πολύ που άλλοι αθλητές πρέπει να βιώσουν την ίδια κατάσταση. Μετά την προσωρινή αναστολή τον Οκτώβριο, η πρωτόδικη απόφαση ήρθε μετά από δυόμισι μήνες. Και η ακρόαση της έφεσης διήρκεσε άλλον ενάμιση μήνα. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Η καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι καλή, αλλά τα μέσα δεν το διαχειρίζονται σωστά», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.