Πολύ δύσκολο έργο κόντρα στη Χιρόνα στο δεύτερο παιχνίδι για τη φάση των 16 του Eurocup θα έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην ισπανική ομάδα, όπως είπε ο Κώστας Μίσσας.
Οι ερυθρόλευκες αντιμετωπίζουν τις Ισπανίδες (11/1, 21:00) θέλοντας να υπερασπιστούν το +5 της Γλυφάδας.
Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε αρχικά για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» με την ισπανική ομάδα: «Είναι το δεύτερο παιχνίδι με την Τζιρόνα, αυτήν την φορά στην έδρα της. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και σίγουρα η δουλειά μας είναι πολύ πιο δύσκολη από το πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια σημαντικά στοιχεία που είναι και η βάση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Πρώτο και κύριο είναι το κομμάτι της άμυνας. Αρχικά πρέπει να έχουμε πάρα πολύ καλές επιστροφές, καθότι μιλάμε για μία ομάδα που πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα και προσπαθεί να πετύχει σκορ μέσα από πρώτο ή δεύτερο αιφνιδιασμό. Αρα εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Στη συνέχεια, ο Μίσσας εξήγησε: «Επειδή θεωρούμε ότι θα “γεμίσουν” πάρα πολύ την μπάλα στο καλάθι με την Κολχάντο, την Έβανς, την Αλίμινεϊτ ή και την Τραορέ, είναι πολύ σημαντικό πως θα αντιδράσουμε εκεί. Και κλείνοντας αναφορικά με την άμυνα, οφείλουμε να είμαστε καλοί στα ριμπάουντ. Είναι μία ομάδα που έχει γύρω στα 12 ριμπάουντ στο Eurocup και αυτό το νούμερο πρέπει να κατέβει πολύ. Στο πρώτο παιχνίδι καταφέραμε από τους 81 πόντους κατά μέσο όρο, να τους ρίξουμε στους 60, άρα είναι στόχος μας να το καταφέρουμε ξανά αυτό. Σχετικά με την επίθεσή μας, επειδή είναι μία ομάδα που δεν έχει τόσο καλό αμυντικό τρανζίσιον, πρέπει να επιτεθούμε με αυτοπεποίθηση. Στο σετ παιχνίδι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας και εκεί που έχουμε τις αδυναμίες μας. Κλείνοντας, θεωρώ ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, να μην υπάρχει δισταγμός και να έχουμε πάρα πολύ μεγάλη υπομονή και στα 40 λεπτά. Γιατί αντιμετωπίζουμε μία πολύ γεμάτη ομάδα, οπότε πρέπει να έχουμε την υπομονή για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη ή την πρόκριση μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτή είναι η συνταγή και αυτό πρέπει να κάνουμε μέσα το γήπεδο».