Παρτιζάν: Αιχμές από τον Σάβιτς για τους νέους παίκτες

Ο Ζόραν Σάβιτς άφησε αιχμές κατά των νεαρών παικτών της Σερβίας, για τη συμπεριφορά τους και το πως αντιλαμβάνονται τις καριέρες τους.

Ο γενικός διευθυντής της Παρτιζάν δήλωσε πως θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των παικτών και να δουλεύουν σκληρότερα, πριν κάνουν το μεγάλο άλμα στην καριέρα τους.

Αρχικά, ο Σάβιτς δήλωσε στο “basketnews”: “Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με ντόπιους παίκτες, αλλά δεν είναι εύκολο. Τα καλύτερα παιδιά πάνε εκτός Σερβίας σε ηλικία 12-14 ετών. Έχουμε μια νέα γενιά που είναι μαθημένη ό,τι όλα έρχονται εύκολα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω από το σερβικό μπάσκετ, που προτείνουν να μην πάτε στον Ερυθρό Αστέρα ή την Παρτιζάν γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση. Ποτέ δεν έκανα κάτι στη ζωή μου χωρίς πίεση. Η νέα γενιά θέλει να πάει απευθείας στο ΝΒΑ. Αλλά όταν φύγουν, μετά από δύο χρόνια, εκλιπαρούν να παίξουν για εμάς ή τον Ερυθρό Αστέρα. Η νέα γενιά τα θέλει όλα πολύ εύκολα”.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: “Και μετά δεν παίζουν για την εθνική ομάδα. Στην αρχή θέλουν να είναι πιο δυνατοί, οπότε δουλεύουν το καλοκαίρι ατομικά. Όταν δυναμώσουν, μετά από 3-4 χρόνια, πρέπει να υπογράψουν τα πρώτα τους συμβόλαια. Μετά από έξι χρόνια στο ΝΒΑ, κουράζονται και πρέπει να υπογράψουν το μέγιστο συμβόλαιο αργότερα. Και μετά έρχεται το supermax. Έχουν πάντα δικαιολογίες, γιατί δεν έρχονται στην Ευρώπη, γιατί δεν πολεμούν. Νομίζω ότι δεν είναι μόνο στη Σερβία, αλλά παντού. Τώρα είναι δύσκολο να βάζεις ανθρώπους εκτός της ζώνης άνεσης. Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στη ζώνη άνεσής σου. Πρέπει να ρισκάρεις. Πρέπει να δεις πώς να αντιδράς όταν παίζεις άσχημα ή καλά. Όταν παίζεις καλά , όλοι λένε ότι είσαι υπέροχος, είσαι η επιλογή του 1ου γύρου. Αλλά όταν χάνεις δύο βολές και δεν είσαι καλός, κανείς δε σε καλεί”.

Τέλος, ο Σάβιτς κατέληξε: “Δεν είδα ποτέ στη ζωή μου ότι κάποιος έγινε σπουδαίος παίκτης μόνο στην προπόνηση της ομάδας. Αυτοί οι παίκτες, που έρχονται δύο ώρες πριν και μένουν δύο ώρες μετά, κάνουν τη διαφορά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.