Βαλένθια – Προμηθέας 92-82: Ανταγωνιστικός, αλλά ηττημένος (hls)

Ο Προμηθέας έμεινε στο παιχνίδι ως το τέλος στην Φοντέτα αλλά προδόθηκε από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και την αστοχία στα τρίποντα.

Το πρώτο βήμα των Πατρινών στο ανανεωμένο φετινό Eurocup ήταν στο σπίτι μιας ομάδας που κάλλιστα βάσει ρόστερ θα μπορούσε να παίζει στην Ευρωλίγκα, όμως τους αντιμετώπισε χωρίς τέσσερις σταρ (Ντούμπλιεβιτς, Πρέπελιτς, Τόμπι, Κλαβέρ).

Ακόμα κι έτσι όμως η ποιότητα των Ντιμιτρίγεβιτς, Χέρμανσον και Βαν Ρόσομ ήταν αρκετή για να φτάσουν οι Ισπανοί στους 47 πόντους στο ημίχρονο, με τον Προμηθέα να έχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ για 15 λεπτά αλλά να βρίσκει τρόπους να ανταποδίδει τα χτυπήματα στέλνοντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Εκεί οι Γκραντ, Χαντ και Μάιλς πήραν ρεβάνς για τις χαμένες μάχες των Ρέι, Γκάντι και Σβαρτς και κράτησαν την ομάδα τους στο ματς (47-43).

Οι Αχαιοί είχαν το καλύτερος τους αμυντικό διάστημα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και καθόλου τυχαία πήραν προβάδισμα, αρχικά με 50-49 και στη συνέχεια με 56-59. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Λαμπεϊρί ο οποίος σκόραρε κατά ριπάς απέναντι στον Αγραβάνη και μαζί με τον Πουέρτο σάλπισαν την αντεπίθεση των Ισπανών ως το 69-63 του 30΄.

Ο Προμηθέας το πάλεψε στην τέταρτη περίοδο, ανέτρεψε διψήφιες διαφορές (85-74) ψαλιδίζοντας τις στο μισό (87-81), όμως πλήρωσε πανάκριβα τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και την μεγάλη αστοχία από μακριά (6/22 τρίποντα, 27%).

Για τους Πατρινούς που μοίρασαν 20 ασίστ οι Ρογκαβόπουλος, Μάιλς και Γκάντι είχαν από 13 πόντους και οι Γκραντ-Ρέι από 10.

Κορυφαίος για την Βαλένθια ήταν ο Λαμπερί με 23 πόντους (4/8 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, ο Ντιμιτρίγεβιτς είχε 9 πόντους, 11 ασίστ και ο Χέρμανσον 13 πόντους. Κομβικοί στη νίκη των Ισπανών ήταν οι νεαροί: ο Πουέρτο είχε 12 πόντους και ο Πραντίγια 10.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.