Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 61-53: Μαχητική ψυχή και «πράσινη» ισοφάριση στους τελικούς της Α1 Γυναικών

Σε ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα, ο Παναθηναϊκός πήρε και τον δεύτερο τελικό της Α1 Γυναικών, ισοφάρισε την σειρά σε 2-2 και πλέον πηγαίνει στο ΣΕΦ για να πάρει.. κεφάλι στην προσπάθεια να ολοκληρώσει μια μυθική ανατροπή από 2-0! MVP η Τσάσιτι Ριντ, από κοντά η εξαιρετική Φιτζέραλντ.

Μετά το «διπλό» στο ΣΕΦ (76-81), οι «πράσινες» πήραν και τον δεύτερο τελικό της Α1 Γυναικών, ισοφαρίζοντας σε 2-2! Νέο ενδιαφέρον σε μια σειρά που ξεκίνησε από το δυσοίωνο 2-0 για τον Παναθηναϊκό αλλά πλέον βρίσκεται σε ισορροπία.

Κορυφαία για τους νικητές η εκπληκτική Τσάσιτι Ριντ με 23 πόντους (11/11 βολές) και 17 ριμπάουντ! Από κοντά οι Φεγιόντα-Ρένα Φιτζέραλντ με 19 πόντους και κομβική παρουσία στην τελευταία περίοδο.

Για τον Ολυμπιακό, που και πάλι κόλλησε στην ζώνη του Παναθηναϊκού, Πλουφ (13 π.) και Βίτολα (10 π.) πάλεψαν αλλά ήταν σχεδόν μόνες τους.

Το ματς:

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τις «πράσινες» στον δεύτερο τελικό με το κατάμεστο «Παύλος Γιαννακόπουλος» να λειτουργεί ευεργετικά και την άμυνα ζώνης να σπάει… κόκκαλα. Αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να σκοράρει μόλις 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και να βρεθεί νωρίς νωρίς στο -7 (17-10). Ριντ και Χολμς τράβηξαν το… κουπί επιθετικά για τους γηπεδούχους.

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι παίκτριες του Μάρτιν Ζίμπαρτς μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ και μέσα σε ένα τρίλεπτο έτρεξαν σερί 0-10 το οποίο μετέτρεψε το 17-10 σε 17-20. Το τάιμ-άουτ της Έλενας Καπογιάννη απέδωσε καρπούς και οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού έβγαλαν αντίδραση με τις Ριντ και Φιτζέραλντ για το 29-24 (12-4 το επιμέρους σκορ). Οι «ερυθρόλευκες» όμως έφεραν και πάλι το ματς σε ισορροπία (31-31) χάρη κυρίως σε ένα μίνι ξέσπασμα της Σταμολάμπρου.

Το τρίτο δεκάλεπτο θύμισε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον ρυθμό του, κράτησε τον Ολυμπιακό μόλις στους 11 πόντους ενεργητικό και με την Λολίτα Λύμουρα να σκοράρει στην εκπνοή της περιόδου για τρεις, πήγε προηγούμενος με τέσσερις (46-42) στο τελευταίο και κομβικό δεκάλεπτο.

Το ισχνό προβάδισμα των γηπεδούχων σβήστηκε πολύ γρήγορα στην τελευταία περίοδο με τα δύο καλάθια των Σταμάτη και Νικολοπούλου να φέρνουν το ματς στο «Χ» (46-46). Οι άμυνες έσφιξαν ακόμη περισσότερο και τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνεχώς, ώσπου τρία λεπτά πριν το τέλος η πρώτη σκόρερ του αγώνα, Τσάσιτι Ριντ αποβλήθηκε με το 5ο της προσωπικό φάουλ. Εξέλιξη που θα μπορούσε κάλλιστα να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών, όμως οι Φιτζέραλντ και Χολμς πήραν την σκυτάλη από την συμπατριώτισσα τους και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο 2-2.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 31-31, 46-42, 61-53

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.