Δεν φοβάται η ΑΕΚ, μπορεί ο Προμηθέας

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League της FIBA, έβγαλε αντιπάλους των ελληνικών ομάδων για όλα τα γούστα. Χαρακτηρίστηκε δύσκολη αλλά μην ξεχνάμε ότι κάτοχος του τροπαίου είναι η ΑΕΚ. Οπότε σαφώς δυσκολότερη λόγου χάρη είναι η κλήρωση για τους αντιπάλους της Ένωσης.

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League  της FIBA, έβγαλε αντιπάλους των ελληνικών ομάδων για όλα τα γούστα. Χαρακτηρίστηκε δύσκολη αλλά μην ξεχνάμε ότι κάτοχος του τροπαίου είναι η ΑΕΚ. Οπότε σαφώς δυσκολότερη λόγου χάρη είναι η κλήρωση για τους αντιπάλους της Ένωσης.
Όπως λόγου χάρη για την Μπάμπεργκ του δικού μας Νίκου Ζήση. Η γερμανική ομάδα τα τελευταία χρόνια έδινε το παρών στην Ευρωλίγκα αλλά φέτος θα κάνει ντεμπούτο στην διοργάνωση της FIBA. Έχασε τα πρωτεία από την Μπάγερν, την υπερκέρασε και η Άλμπα και πλέον χτίζεται μια νέα ομάδα με σαφώς μικρότερο μπάτζετ και χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ που οδεύει προς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μέχρι πρότινος προπονητής της ήταν ο νυν της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι τον οποίο διαδέχτηκε ο λιθουανός Άιναρς Μπαγκάτσκις.
Στην τροπαιοθήκη της έχει 9 Πρωταθλήματα Γερμανίας, 5 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ.
Η Γαλλική Ντιζόν είναι σταχτοπούτα στον θεσμό, 5η πέρυσι στο πρωτάθλημα. 
Μετράει 2 Κύπελλα Γαλλίας και 1 Σούπερ Καπ. 
Πρόκειται για ομάδα που βασίζεται σε γαλλικό κορμό και κάποιους Αμερικανούς.
Την τσεχική Νίμπουργκ η ΑΕΚ την γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά. Κι η Νίμπουργκ θα θυμάται πάντα βέβαια το εκπληκτικό τρίποντο του Πάντερ που την άφησε εκτός στην φάση των «16». Είναι η κυρίαρχος του τσεχικού μπάσκετ με 15 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα.
Νεοφερμένη στον θεσμό είναι και η ισπανική Φουενλαμπράντα καθώς μέχρι πέρυσι έπαιζε στο Eurocup. Θ’ αλλάξει πολλά στο ρόστερ της και πρέπει να περιμένουμε.
Η Εσκίσεχιρ από την Τουρκία είναι υπολογίσιμη. Και πως αλλιώς όταν μιλάμε για τουρκικές ομάδες που σπρώχνουν χρήμα. Ήταν 7η στο πρωτάθλημα. Θ’ αλλάξει όλο το ρόστερ.
Τέλος πολύ δυνατή αναμένεται να είναι η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Με τον φοβερό σουτέρ Ταμίρ Μπλατ (γιο του προπονητή του Ολυμπιακού αλλά και πολλούς αμερικανούς. Έχει στην κατοχή της ένα Eurocup. Προπονητής της ο Οντέντ Κάτας. Τασόν Τόμας, Ρόναλντ Ρόμπερτς, Κρις Τζόνσον καλοί παίκτες.

Ο «πρωτάρης Πρωτάρης Προμηθέας Πατρών θα έχει τον ενθουσιασμό του αλλά συνάμα και δύσκολο έργο κόντρα σε πιο έμπειρες ομάδες. 
Η λιθουανική Νεπτούνας του Κάζις Μακβίτις είναι σκληροτράχηλη. Οδηγός της ο Ρεινάλντας Σειμπούτις, πρώην του Ολυμπιακού. Ντελινικάιτις, Τζόνσος, Γιουσίκας, Ζελιόνις, παραμένουν στο ρόστερ της.
Η τουρκική Μπεσίκτας του Ουφούκ Σαρίτσα θα είναι ένα από τα φαβορί του θεσμού. Ήταν και πέρυσι. Στρόμπει, Ντίμπλερ, Ερντέν, Άνταμς ήταν πυλώνες πέρυσι αλλά θ’ αλλάξουν αρκετά στο ρόστερ της.
Η Στρασμπούργκ του Βινσέν Κολέ είναι επίσης από τα δυνατά χαρτιά του θεσμού. Ντι Μποστ, Ζακ Ράιτ, Άτκινς, Μπίλαν ήταν από τους βασικούς πέρυσι. Τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα.
Η Βίρτους Μπολόνια είναι μια από τις μεγαλύτερες δόξες του ευρωπαικου και ιταλικού μπάσκετ. Κυρίως βέβαια ζει με το παρελθόν της. Έχει 15 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 2 ευρωλίγκες κι ένα Σαπόρτα. Θα κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ με προπονητή τον Στέφανο Σακριπάντι.
Η Ολύμπια Λιουμπλιάνας μπορεί να έχει παράδοση αλλά δεν αποτελεί φόβητρο και θα κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, όπως ακριβώς και η βελγική Οστάνδη του Ντάριο Γκτζέρτζια.
Κυριάρχος του βελγικού μπάσκετ με 19 πρώταθλήματα κι άλλα τόσα κύπελλα. Ζαν Σαλομού, Μάιερς, Φίελερ, κάποια από τα δυνατά χαρτιά της αλλά θ’αλλάξει όπως είπαμε αρκετά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.