Κομνηνός: «Να αφήσουμε τις διαφορές»

Να βρεθεί λύση στις διαφορές, που υπάρχουν μεταξύ της Euroleague και της FIBA θέλει ο Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι δυο πλευρές θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά.

Να βρεθεί λύση στις διαφορές, που υπάρχουν μεταξύ της Euroleague και της FIBA θέλει ο Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι δυο πλευρές θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Παράλληλα, δήλωσε πως η Euroleague θα πρέπει να επανεξετάσει το αίτημα του FIBA Champions League να αγωνίζεται ο νικητής του στη διοργάνωση της πρώτης, την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κομνηνός μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το στόχο του Basketball Champions League: «Στόχος είναι το Basketball Champions League να συνεχίσει να παρέχει στις ομάδες που συμμετέχουν μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και παράλληλα να καταφέρει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πιο ξεκάθαρου τοπίου για τις διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη».

Για το αίτημα για «σύνδεση» με την Ευρωλίγκα: «Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Basketball Champions League έχουν θέσει το αίτημα συμμετοχής του νικητή στην Euroleague. Είναι μια δυνατότητα που παρέχεται στο νικητή του Eurocup, οπότε αυτός ο μονομερής αποκλεισμός, αυτή η ‘έμμεση’ ποινή σε όσους διάλεξαν ένα ανερχόμενο και ποιοτικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν στις ομάδες μας. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον αυτό θα επιτευχθεί. Οι προσπάθειες είναι συνεχείς και ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα, που μόνο θετικό θα είναι για το χώρο του μπάσκετ».

Για τις ευθύνες για τη ρήξη Basketball Champions League και Euroleague: «Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και από τις δύο πλευρές, αλλά τώρα οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά για το καλό των ομάδων. Είναι προφανές ότι η παρούσα κατάσταση δεν βοηθά τις ομάδες και σίγουρα δεν συνδράμει στο να μεγαλώσει η πίτα που δικαιωματικά αντιστοιχεί στις ευρωπαϊκές ομάδες».

Για τις διαφορές Basketball Champions League και Euroleague: «Φιλοσοφικά υπάρχει μεγάλη διαφορά, καθώς η Euroleague είναι μια κλειστή λίγκα που δεν λαμβάνει υπόψη αγωνιστικά κριτήρια, όπως την κατάταξη των ομάδων στα εθνικά τους πρωταθλήματα, ενώ το Basketball Champions League θεωρεί ως προαπαιτούμενο τη θετική παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα. Αυτός είναι κατά την άποψή μας και ο μοναδικός τρόπος να διασφαλιστεί η ύπαρξη των εθνικών πρωταθλημάτων. Διαφορετικά η σημασία της συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα εξασθενεί ουσιαστικά για τις κορυφαίες ομάδες, εφόσον η συμμετοχή τους στην Ευρώπη είναι εξασφαλισμένη». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.