ΠΑΟΚ: Με Ρένφρο κόντρα στη Σάσαρι

Πλήρης ετοιμάζεται να υποδεχτεί για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, τη Σάσαρι, ο ΠΑΟΚ (19/10, 19:30).

Ο Άρης Λυκογιάννης μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του όλους τους καλαθοσφαιριστές του, συμπεριλαμβανομένου του Νέιτ Ρένφρο, ο οποίος αποκόμισε αιμάτωμα στον τετρακέφαλο του ποδιού του στο ντέρμπι με τον Αρη (15/10). Ο Αμερικανός σέντερ συμμετείχε στη προπόνηση, με την οποία ολοκλήρωσε ο «Δικέφαλος» την προετοιμασία του για το ματς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του.

«Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία θεωρώ ότι σε ατομικά χαρακτηριστικά, έχει εφάμιλλο ταλέντο ή και μεγαλύτερο από τη Ντιζόν. Είναι όμως μια ομάδα η οποία στο πέντε εναντίον πέντε, παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο και δεν τον αλλάζει. Δεν προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Είναι κλασσική ιταλική ομάδα, που της αρέσουν οι γρήγορες επιθέσεις, προσπαθεί να χτυπήσει στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα. Έχει πολύ μεγάλη δύναμη στη ρακέτα με την παρουσία του Ονουάκου. Διαθέτει παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ αξιόπιστοι σουτέρ και υπάρχει και εμπειρία, τουλάχιστον όσον αφορά το ιταλικό στοιχείο, με παιδιά μεγάλα σε ηλικία, όπως ο Τζεντίλε, ο Κέζα ο τρίτος πλέι μέικερ. Έκαναν και μία αλλαγή σε ξένο παίκτη, λόγω του τραυματισμού του Ντόου. Ήρθε ο Νίκολιτς που είναι ένα παιγμένο παιδί. Είναι ομάδα που έχει ποιότητα. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τύχη στη διοργάνωση, πρέπει να κερδίσουμε», σχολίασε για τη μάχη με την ιταλική ομάδα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου πριν από το σημερινό πρόγραμμα που έκανε ο ΠΑΟΚ, στο PAOK Sports Arena, ο Αρης Λυκογιάννης.

Πρόσθεσε ο τεχνικός του «Δικεφάλου» λέγοντας: «Επιλέξαμε την Κυριακή (16/10), να δώσουμε ρεπό στην ομάδα, σε μια προσπάθεια να είμαστε πιο φρέσκοι. Κάναμε δύο προπονήσεις τη Δευτέρα (17/10). Ο Ρένφρο έχει μπει από χθες το απόγευμα και εφόσον κάνει προπόνηση και σήμερα, θεωρώ ότι θα είναι εντάξει. Ενεργειακά, πιστεύω πως είμαστε καλά. Δε βλέπω κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Το θέμα είναι να δείξουμε ωριμότητα και να έχουμε σταθερότητα για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, γιατί στο BCL, την παραμικρή χαλάρωση, το παραμικρό λάθος, οι ομάδες το τιμωρούν αμέσως. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με κάποιες ομάδες στην ελληνική λίγκα. Αν περάσεις ένα χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων-πέντε λεπτών, που θα είσαι ανεπαρκής, τότε κυνηγάς και δεν είναι εύκολη η επιστροφή.

Η δική μας ομάδα, αν δεν παίξει άμυνα δεν έχει τύχη. Αυτό πρέπει να είναι το εφαλτήριο για οποιαδήποτε προσπάθεια. Η Σάσαρι είναι ομάδα που πάει ψηλά τα σκορ, οπότε αν θέλουμε να έχουμε κάποια τύχη για να κερδίσουμε, πρέπει να την κρατήσουμε χαμηλά. Σαφέστατα, όμως, πρέπει να είμαστε αποδοτικοί και στην επίθεση, γιατί όπως είδαμε και στο ματς με την Ντιζόν, την κρατήσαμε πολύ χαμηλά, αλλά επιθετικά, ήμασταν κι σε κακό βράδυ, οπότε δε μπορέσαμε να κερδίσουμε».

Για το παιχνίδι εκφράστηκε και ο Γιανίκ Φράνκε, τονίζοντας: «Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά ως τώρα. Πιστεύω ότι προετοιμαζόμαστε πολύ καλά, προερχόμενοι από μια σημαντική νίκη, για την πόλη και εμάς, κόντα στον Αρη. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Σάσαρι, κάθε παιχνίδι είναι κάτι νέο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας, τη νίκη. Ηταν όμορφο που στον αγώνα με τον Αρη είχαμε πολύ κόσμο στο γήπεδό μας. Θα μου άρεσε να υπάρχει η ίδια προσέλευση και σε άλλα παιχνίδια. Ελπίζω να έρχονται περισσότεροι φίλαθλοί μας και να μας υποστηρίζουν, η παρουσία τους μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση για να κερδίζουμε».

Ο ΠΑΟΚ, υπενθυμίζεται, στην πρεμιέρα του BCL ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ντιζόν.

Η Σάσαρι θα προπονηθεί απόψε στο PAOK Sports Arena. Νωρίτερα από την παρουσία της στο γήπεδο, ιθύνοντές της θα βρεθούν σε εκδήλωση, που έχει την αιγίδα της ιταλικής ομάδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.