Τόφας – Τενερίφη 73-74: Πρόκριση με buzzer beater του Χουέρτας

Με καλάθι του Μαρσελίνο Χουέρτας σε "νεκρό" χρόνο, η Τενερίφη διπλασίασε τις νίκες τις επί της Τόφας και έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στο Final-4 του BCL.

Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα επικράτησε 74-73 της τουρκικής ομάδας στην Προύσα με buzzer beater του Βραζιλιάνου γκαρντ, έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά και έκλεισε θέση στην τετράδα της διοργάνωσης, εκεί όπου επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 17 πόντων (24-41), όμως λίγο έλειψε να “αυτοκτονήσουν”. Η Τόφας αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και με “όπλο” την εξαιρετική της άμυνα κατάφερε να “ψαλιδίσει” την διαφορά και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Μάλιστα, με τρίποντο του Αρσλάν 11.3” πριν το τέλος, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, όμως η Τενερίφη είχε απάντηση. Η τελευταία επίθεση πήγε στα χέρια του Χουέρτας, ο Βραζιλιάνος “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο με φοβερή προσποίηση και με σουτ από το ύψος της βολής χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην Τενερίφη.

Ο Χουέρτας πέρα από το νικητήριο καλάθι ήταν και ο πρώτος σκόρερ για την Τενερίφη με 15 πόντους, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Τέσσερις ακόμη διψήφιους είχε η ισπανική ομάδα, ενώ για την Τόφας ξεχώρισε ο Σίμονς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 30-43, 50-61, 73-74.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.