Λαύριο-Ντιζόν 65-63: Τώρα και στην Ευρώπη… Λαυριάρα! (hls)

Το Λαύριο, η ομάδα των θαυμάτων, είναι εδώ! Φόρεσε το ευρωπαϊκό του κουστούμι και στην παρθενική του επίσημη εκτός συνόρων αναμέτρηση κέρδισε την Ντιζόν με 65-63 στο ΣΕΦ.

Η ομάδα-έκπληξη της περσινής σεζόν. Η ομάδα που θαυμάσαμε στην Ελλάδα, τώρα θα την θαυμάζουμε και στην Ευρώπη! Το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη κατάφερε να κερδίσει με 65-63 την δευτεραθλήτρια Γαλλίας, Ντιζόν σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες κυριάρχησαν.

Μία πραγματική ντερμπάρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Τάισον Κάρτερ να είναι ο MVP. Ο Αμερικανός του Λαυρίου τελείωσε το ματς με 15 πόντους και ορισμένα τεράστια σουτ, ενώ ο Δημήτρης Κακλαμανάκης άγγιξε το double-double (13 πόντους, 9 ριμπάουντ). Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον Κένι Γκόινς, ο οποίος σκόραρε 10 πόντους αλλά όλοι τους καθοριστικοί (μεταξύ αυτών και το καλάθι της νίκης).

Για την Ντιζόν οι τρεις Αμερικανοί της ήταν οι κορυφαίοι. 15 πόντους είχε ο Τσέις Σιμόν, 14 ο Ρασάρντ Κέλι και 13 ο Ντέιβιντ Χόλστον.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες στο ξεκίνημα με τα στεφάνια του ΣΕΦ να… αναστενάζουν. Η ελληνική ομάδα όμως με μπροστάρη τον Βασίλη Μουράτο κατόρθωσε να μετατρέψει το αρχικό 7-6 σε 14-6, τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Μετά το τάιμ-άουτ οι Γάλλοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 16-14,που ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου, με τους Κέλι και Χένρι.

Στην δεύτερη περίοδο η αστοχία συνεχίστηκε με τις άμυνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τις επιθέσεις να… κολλάνε. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με αναλαμπές και έναν εξαιρετικό Βασίλη Μουράτο ανέβασε την διαφορά στους έξι (24-18) αλλά αυτό το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ. Η Ντιζόν έβγαλε και πάλι αντίδραση μετά από τάιμ-άουτ, βρίσκοντας κάποιες λύσεις από τους Γουέρ και Χόλστον. Ο τελευταίος με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (30-28) 23 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (δεν σκόραρε στην τελευταία επίθεση το Λαύριο).

Από τα αποδυτήρια βγήκαν δυναμικά οι φιλοξενούμενοι, μετατρέποντας το 30-28 γρήγορα-γρήγορα σε 32-36. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Τάισον Κάρτερ με δύο πολύ μεγάλα τρίποντα αλλά και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με δύο παλικαρίσια καλάθια. Το Λαύριο κατόρθωσε έτσι να παραμείνει στην πρωτοκαθεδρία και να κλείσει και την τρίτη περίοδο, προηγούμενο (44-43).

Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν καλάθια στα πρώτα 2,5 λεπτά της τελευταίας περιόδου με την Ντιζόν να βρίσκει σε εκείνο το σημείο δύο μεγάλα σουτ τριών πόντων. Τσέις και Χόλστον έγραψαν το 46-50 αλλά οι Κακλαμανάκης και Γκόινς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο για το 54-54. Η γαλλική ομάδα πήρε κατευθείαν τάιμ-άουτ αλλά ο Κακλαμανάκης είχε αρχίσει να ζεσταίνεται και με ακόμα τέσσερις πόντους, έδωσε σημαντικό προβάδισμα στο Λαύριο (58-54). Ο Κάρτερ έβαλε ακόμα ένα μεγάλο τρίποντο και το 63-57 με κάρφωμα του Γκόινς έμοιαζε να χαρίζει την παρθενική ευρωπαϊκή νίκη στο Λάυριο. Αμ δε όμως. Κέλι και Χόλστον είχαν διαφορετική άποψη και με δύο τρίποντα μέσα σε 25 δευτερόλεπτα διαμόρφωσαν το 63-63. Ο Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση του ματς και είδε τον Γκόινς να σκοράρει για το 65-63 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα που είχε στην διάθεση της η Ντιζόν δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 30-28, 44-43, 65-63

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.