ΑΕΚ: Δικός της και ο Φιλιππάκος (pic)

Η ΑΕΚ έχει πάρει... φόρα. Μετά τους Δημήτρη Φλιώνη και Ανδρέα Πετρόπουλο ανακοίνωσε την απόκτηση και του Πάνου Φιλιππάκου.

Η ΑΕΚ άρχισε από χθες (12/08) να ανακοινώνει τις προσθήκες της ενόψει της νέας σεζόν. Μετά τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Ανδρέα Πετρόπουλο ήταν η σειρά να γίνει επίσημος ο… γάμος με τον Πάνο Φιλιππάκο.

Ο 27χρόνος φόργουορντ είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με την ομάδα του Στέφανου Δέδα και τα τυπικά ήρθαν σήμερα (13/08).

Πέρσι ο Φιλιππάκος έπαιξε στην Α2 κατηγορία με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού, έχοντας 15.7 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 21 παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης:

AEK BC ανακοινώνει, ότι ο Παναγιώτης Φιλιππάκος υπέγραψε σήμερα (13/08) μονοετές συμβόλαιο, ήτοι έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Ο Παναγιώτης Φιλιππάκος δήλωσε στο aekbc.gr:

«Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή, που θα φορέσω μία τόσο βαριά φανέλα, όπως αυτή της ΑΕΚ, ειδικά σε μία τέτοια ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο και τον κόσμο της, με την έλευσή της στο νέο γήπεδο. Χρόνια τώρα χρειαζόταν αυτή η μεγάλη ομάδα, και άξιζε να έχει, το δικό της Σπίτι. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη δουλειά στα Άνω Λιόσια.

Μού έχει λείψει ν’ αγωνίζομαι σε γεμάτα γήπεδα και αντίστοιχα ξέρω, ότι έχει λείψει και στον κόσμο να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα.

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ξεχωριστός και έχει βαθιά αγάπη για την ομάδα. Θέλω να δω τους οπαδούς μας να γεμίζουν το γήπεδο και όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Φιλιππάκος γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1994 στο Μαρούσι και έχει ύψος 2μ02.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ενώ στη συνέχεια προήχθη στον ΑΣΕΔ, και τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική έχοντας 9 πόντους κατά μέσο όρο.

Την περίοδο 2013-2014 πήρε μεταγραφή στο Ψυχικό, αγωνίστηκε στην Α2 και την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-2015), έκανε το παραπάνω βήμα και υπέγραψε με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, φτάνοντας μέχρι τα πλέι – οφ της Basket League.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ο Πανιώνιος, με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και τον ίδιο να αναδεικνύεται μέλος της καλύτερης πεντάδας του Πρωταθλήματος.

Ακολούθησε ο Φάρος Κερατσινίου, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στη Basket League, και την περίοδο 2017-2018 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παπάγου στην Α2, έχοντας 12,5 πόντους, 7,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Το Καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το Περιστέρι. Αγωνίστηκε σε 21 ματς την πρώτη του χρονιά και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Δάφνη Δαφνίου (2019-20) σημειώνοντας 14,5 π., 6,5 ριμπ. Τελευταίος του σταθμός ο Πανερυθραϊκός στην Α2, όπου αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της κατηγορίας. Σε 23 αγώνες είχε 15,6 πόντους με 7,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Φιλιππάκος υπήρξε διεθνής, με την Εθνική Νέων Ανδρών και την Εθνική Ενόπλων, ενώ κατέκτησε και τη 2η θέση στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star Game του ΕΣΑΚΕ, το 2020.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.