ΒCL: Η Μπούργος θα υπερασπιστεί τον τίτλο της (hls)

Η περσινή κάτοχος του τροπαίου στο Final-8 της Αθήνας νίκησε 81-70 την Στρασμπούρ στον ημιτελικό και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης (9/5). Αντίπαλος θα είναι η...πρωτάρα Καρσίγιακα.

Σε διάστημα εννέα μηνών και από το Final-8 της Αθήνας, τον Σεπτέρμβριο του 2020, μέχρι το Νόβγκοροντ και τον Μάϊο του 2021, η μια φιναλίστ είναι ίδια με την περσινή στον τελικό της διοργάνωσης και δεν είναι άλλη από την ισπανική Μπούργος που νίκησε 81-70 στον ημιτελικό την γαλλική Στρασμπούρ.

Με την πρόκριση της στον τελικό, ανανέωσε το δικαίωμα υπεράσπισης και διατήρησης του τίτλου που κατέκτησε στο ΟΑΚΑ, όταν είχε επικρατήσει της ΑΕΚ.

Η έμπειρη Μπούργος έφτασε και πάλι στον τελικό με την διατήρηση του ίδιου «κορμού» παικτών και του προπονητή της, Γιόαν Πιναρόγια, ο οποίος την καθοδήγησε με ασφάλεια στον ημιτελικό, κόντρα στην φιλόδοξη, αλλά πιο άπειρη γαλλική ομάδα. Γνώριμοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Μακ Φάντεν και ο Κράβιτς πρωταγωνίστησαν για την Μπούργος στο τρίτο δεκάλεπτο που ήταν και το καθοριστικότερο στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς η ισπανική ομάδα, δημιούργησε διψήφια διαφορά πόντων στο σκορ και έκανε διαχείριση του χρόνου, στα πέντε τελευταία λεπτά του ημιτελικού. Η Στράσμπουρ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και είχε σταθερό προβάδισμα με διψήφιες διαφορές, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν διέθετε τα ψυχολογικά αποθέματα και τις δυνάμεις για να αντέξει στην διεκδίκηση της νίκης.

Στον μικρό τελικό, θα παίξουν Σαραγόσα-Στράσμπουρ.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-43, 63-57, 81-70

ΜΠΟΥΡΓΟΣ: Κουκ 2 (7 ασίστ), ΜακΦάντεν 12 (4), Ρένφρο 3 (1), Ριβέρο 16, Σάλβο 5 (1), Μπενίτε 16 (2), Χόρτον 10, Ραμπασέδα, Σακό 6.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Μποφόρ, Φρισχ, Μέιγ 8, Τσικαμπού, Γουέινραϊτ 11 (2), Μπόχατσικ 9 (2), Καβαλιέρε 7, Κόλσον 14 (1), Τζέφερσον 14 (2), Λάνστοουν 2, Μορίν, Ουντάνοχ 5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.