Ομπράντοβιτς: “Σοβαρότητα με Σιένα”

Θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για... να έχουν και για να φτάσουν στο στόχο τους (σ.σ. Φάιναλ Φορ), όπως τόνισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για… να έχουν και για να φτάσουν στο στόχο τους (σ.σ. Φάιναλ Φορ), όπως τόνισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του, θεωρώντας ότι της έλειπε η απαιτούμενη σοβαρότητα και η αυτοσυγκέντεωση και σύγκρινε τον τρόπο παιχνιδιού του Περιστερίου με  της αντιπάλου της στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ, της Σιένα.

«Κάθε παιχνίδι στην ζωή μας είναι σημαντικό και ένα παιχνίδι στα πλέι οφ είναι πολύ σημαντικό ειδικά όταν αγωνίζεσαι απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι το Περιστέρι, που όλοι ξέρουν πόσο σοβαρή ομάδα είναι και πόσο σοβαρά προετοιμάζεται. Είναι σοβαρό τότε να παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα για 40′. Αλλά δεν το κάναμε. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Προσπάθησε να αγωνιστεί με 4 περιφερειακούς παίκτες και δεν είχαμε καλές αντιδράσεις. Δεν είχαμε αυτή την αυτοσυγκέντρωση όπως θα έπρεπε», ήταν τα πρώτα λόγια του και εξήγησε τι εννοούσε, λέγοντας ότι «στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε τα ριμπάουντ και ανατρέψαμε την εικόνα στο δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε στο παιχνίδι».

Παράλληλα, είδε ομοιότητες στον τρόπο παιχνιδιού του Περιστερίου με αυτόν της Σιένα (σ.σ. γι’ αυτό δοκίμασε και διάφορα σχήματα σήμερα) και τόνισε ότι «παίζοντας με το Περιστέρι βρήκαμε κάποια κοινά στοιχεία που έχει με την Σιένα. Για παράδειγμα, ο Παπανικολάου αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο που παίζει ο Χέρστον. Ή όταν το Περιστέρι προσπάθησε να παίξει με σέντερ που έκαναν ποπ άουτ στα σκριν και σούταραν τρίποντα, όπως κάνει η Σιένα με τους Στόουνρουκ και Λαβρίνοβιτς. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό, κάθε φορά θα τους δίνουμε και ένα καλάθι. Για αυτό θα είναι πολύ σημαντικό το επόμενο παιχνίδι με το Περιστέρι το Σάββατο».

Τέλος, στον «Ζοτς» ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση αποβολής του Ηλυσιακού από το Πρωτάθλημα και εκείνος απάντησε: «Πριν το παιχνίδι δεν είχα ιδέα τι γινόταν. Προσπάθησαν να μου το εξηγήσουν, αλλά εμένα το μυαλό μου ήταν στο ματς με το Περιστέρι».

Φώτσης: Στην ίδια κατάσταση στη Βαρκελώνη

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης εξήγησε ότι θεωρεί ότι οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί σήμερα. «Ξεκινήσαμε μια καινούρια σειρά αγώνων, για τα πλει οφ. Το Περιστέρι πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς από το πρώτο λεπτό παίξαμε σοβαρά. Σίγουρα θέλουμε να προπονηθούμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε», τόνισε.
Στη συνέχεια μίλησε για το Φάιναλ Φορ και τη Σιένα λέγοντας ότι «σ’ αυτή την κατάσταση που είμαστε τώρα θα βρισκόμαστε και στη Βαρκελώνη. Έχουμε δει κάποια παιχνίδια της αντιπάλου μας στο Φάιναλ Φορ και έχουμε μία γενικότερη εικόνα, ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες θα τη μελετήσουμε καλύτερα».
 
Τσαρτσαρής: Όχι τρίτο ματς

Στο μεταξύ, ο Κώστας Τσαρτσαρής στάθηκε στο ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να γλιτώσουν το να αντιμετωπίσουν το Περιστέρι για τρίτη φορά. «Για μας είναι πολύ σημαντικό να γλιτώσουμε ένα τρίτο ματς με αντίπαλο το Περιστέρι.  Θέλουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, να προετοιμάσουμε ορισμένα πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση για να προετοιμαστούμε για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται στο Φάιναλ Φορ», ήταν τα λόγια του.
 
Στη συνέχεια μίλησε κι εκείνος για το Φάιναλ Φορ λέγοντας ότι «υπάρχει γενικότερα μέσα στο μυαλό μας. Αυτά τα παιχνίδια που δίνουμε αυτές τις μέρες θα αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε για το ματς με τη Σιένα. Κρίνοντας από το σημερινό ματς πιστεύω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα δούμε και πως θα είμαστε και το Σάββατο. Πάντως έχουμε πολλές μέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε και θα δούμε πως θα είμαστε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Αυτό είναι το σίγουρο. Από εκεί και πέρα φαβορί δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάποια από τις τέσσερις ομάδες. Θα πάμε εκεί έχοντας ισάξιες πιθανότητες με τους υπόλοιπους να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Πεδουλάκης: Τραγικά τα πράγματα

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε να πει πως προσέφερε στους «πράσινους» μια καλή προπόνηση, αλλά για το Περιστέρι αυτό καθ’ αυτό είχε να πει ότι «τα πράγματα είναι τραγικά». Μπορεί η σειρά των πλέι-οφ να μην τελείωσε ακόμη για τους «πρίγκιπες», αλλά ο «Άρτζι» ρωτήθηκε για την ομάδα του, κυρίως όσον αφορά στο μέλλον της. Η απάντηση του; «Περάσαμε πολύ δύσκολα όλη την χρονιά. Τι θα γίνει στη συνέχεια δεν θέλω να το πω δημόσια. Είναι τραγικότατα τα πράγματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι, είπε ότι «δεν χωράει ειδική ανάλυση. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω ότι δώσαμε μία καλή προπόνηση στον Παναθηναϊκό. Μακάρι να είχαμε ένα δύο ψηλούς ακόμα για να γίνει πιο δυνατή προπόνηση. Εύχομαι καλή τύχη στον Παναθηναϊκό στο Φάιναλ Φορ».
 
Τέλος, ρωτήθηκε και για τη σημερινή απόφαση περί Ηλυσιακού και ΑΕΚ και εξήγησε ότι «εμείς σαν προπονητές κοιτάμε το τι γίνεται μέσα στο παρκέ. Ας μιλάμε για τα θετικά και όχι μόνο τα αρνητικά».

Σκοτ: Σπουδαίος ο Παναθηναϊκός

Από την πλευρά του, ο πρώτος σκόρερ της σημερινής αναμέτρησης, Έρνεστ Σκοτ, απέδωσε τα ευσημα στους Πρωταθλητές Ελλάδος, λέγοντας ότι «ο Παναθηναϊκός είναι μία σπουδαία ομάδα. Πολύ μεγάλη που έχει ποιότητα και είναι καλή εμπειρία για την ομάδα μας να παίζουμε κόντρα σε τέτοιους παίκτες στα πλέι οφ. Ήταν ένα καλό μάθημα για μας σήμερα. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ έξυπνους παίκτες και πολύ καλό προπονητή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.