Περπέρογλου: “Τίτλος γιατί… είμαστε ΟΜΑΔΑ”

Ο προηγούμενος στόχος επετεύχθη και τώρα ο Στράτος Περπέρογλου και οι συμπαίκτες του... βλέπουν μόνο τίτλο, αυτόν της Ευρωλίγκα.

Ο προηγούμενος στόχος επετεύχθη και τώρα ο Στράτος Περπέρογλου και οι συμπαίκτες του… βλέπουν μόνο τίτλο, αυτόν της Ευρωλίγκα, όπως τονίζει ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού.
 
Η αναμονή δεν είναι εύκολη, αλλά τους χρειάζεται η ξεκούραση μετά την επιτυχία του απικλεισμού της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήρθε διότι το «τριφύλλι» είναι «…ΟΜΑΔΑ», όπως γράφει στο προσωπικό blog του στο site της Euroleague. Παράλληλα, τονίζει ότι η αποστολή τους στη Βαρκελώνη δε θα είναι εύκολη και πως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρέπει να γίνουν ακόμη δύο βήματα για να φτάσουν μέχρι το πολύπόθητο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Στράτος Περπέρογλου γράφει: «Ακόμα δεν έχουμε κάνει κάτι. Υπάρχουν άλλα δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος. Ξέρω δεν ξεκίνησα με κάποια ιδιαίτερη εισαγωγή, αλλά αυτό είναι ακριβώς που νιώθουμε. Ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Τώρα έχουμε έναν νέο στόχο. Θέλουμε τον τίτλο, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ποτέ δεν είναι εύκολο.

Πήραμε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή είμαστε ικανοποιημένοι. Σχεδόν κανείς δεν πόνταρε πάνω μας. Ολοι ήταν έτοιμοι να μας καταδικάσουν μετά την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΤΟΡ16 επειδή θα παίζαμε με τη Μπαρτσελόνα έχοντας  μειονέκτημα έδρας. Συνεχώς ακούγαμε ότι όλα είναι ΟΚ που φτάσαμε στα προημιτελικά και ότι θα μας υποστήριζαν ό, τι και αν γινόταν. Για μας όμως τίποτα δεν ήταν ΟΚ.

Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Ολη αυτή η κριτική έδεσε ακόμα περισσότερο την ομάδα. Οι προπονητές ήταν εκεί για να μας βοηθήσουν. Είδαν και ανέλυσαν, ούτε και εγώ ξέρω πόσα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, έφτιαξαν το πλάνο και μας βοήθησαν με την τακτική ενώ μας έδειξαν τι ήταν δυνατό να κάνουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Εκαναν υπέροχη δουλειά απ’ όποια πλευρά κα αν το δει κανείς.

Νομίζω ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι της σειράς ήταν το δεύτερο. Ηταν δύσκολα για μας από τη στιγμή που χάσαμε το πρώτο ματς για έναν πόντο. Επρεπε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι μετά από 48 ώρες. Και πάλι. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 16 πόντους διαφορά. Αυτό που κάναμε εκεί ήταν απίστευτο! Είχαμε την καρδιά για να επαναφέρουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Στο γήπεδό μας δεν θέλαμε να αφήσουμε την ευκαιρία να γλιστρήσει από τα χέρια μας.

Υπήρχε πίεση αλλά παίξαμε μπροστά στους υπέροχους οπαδούς μας. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου! Δεν έβλεπες ούτε ένα άδειο σκαλί στο ΟΑΚΑ! Ολοι ήθελαν να είναι εκεί και να μας βοηθήσουν. Και μας βοήθησαν πολύ. Εμείς δεν τους δυσαρεστήσαμε. Σημείωσε δύο μεγάλες νίκες και αποδείξαμε ότι είμαστε ακόμα μια πολύ καλή ομάδα που αποκλείσαμε την πρωταθλήτρια της Ευρωλίγκα και την ομάδα που θα διοργάνωνε το φετινό φάιναλ φορ.

Μην ψάχνετε για μυστικά. Η σκληρή δουλειά και το πλάνο των προπονητών μας οδήγησε σε αυτό το σημείο, όπως και ένα ακόμα πράγματα. Η ομάδα είναι ΟΜΑΔΑ! Ξέραμε πολύ καλά ότι ήμασταν χρήσιμοι και οι 12 παίκτες. Ηταν ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσουμε τη σειρά.

Το επόμενο βήμα για εμάς είναι ο ημιτελικός με τη Σιένα. Πήγαν στο φάιναλ φορ και αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Δεν είναι εύκολο να κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες. Είναι μια σκληρή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν επίσης και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε έναν ακόμα μήνα να ετοιμαστούμε. Μέχρι τότε θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να παρουσιαστούμε έτοιμοι και στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτά για τώρα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Μέχρι τότε, να είστε καλά…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.