Προετοιμασία εν όψει Μπάρτσα με… Άρη

Ο Ομπράντοβιτς θέλει να δει σχήματα και να δοκιμάσει κάποια από τα κόλπα που σκέφτεται για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα και θα το κάνει στο ματς της Παρασκευής με αντίπαλο τον Άρη.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θέλει να δει σχήματα, αλλά και να δοκιμάσει κάποια από τα κόλπα που σκέφτεται για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα και θα το κάνει στο ματς της Παρασκευής με αντίπαλο τον Άρη.
Βέβαια, ο Σέρβος κόουτς δε σκοπεύει να ανοίξει όλα του τα χαρτιά, καθώς γνωρίζει ότι η «κατασκοπεία» των Ισπανών συνεχίζεται. Έτσι, σκέφτεται ακόμη και την περίπτωση της παρουσίας του Άλεξ Μάριτς. Ο ψηλός -που όπως σας είχαμε γράψει θα προλάβει να δώσει το παρών σε παιχνίδια με τους Καταλανούς- βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ίσως επιστρέψει απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Κάτι το οποίο θα κριθεί στην αυριανή προπόνηση όμως, καθώς πέραν του θέματος αν είναι 100% έτοιμος, ο «Ζοτς» θα εξετάσει και το αν θέλει να τον παρουσιάσει τώρα γνωρίζοντας ότι το τεχνικό τιμ της Μπαρτσελόνα θα δει την κασέτα του αγώνα, αλλά έχοντας υπ ‘όψιν του και το γεγονός ότι αν ταξιδέψει στη συμπρωτεύουσα και πάρει χρόνο συμμετοχής θα μπει πιο βατά στην ενεργό δράση μετά την πολύμηνη απουσία του (σ.σ. από τον Νοέμβριο).

«Προέχει η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη»

Στο μεταξύ, η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται, καθώς την Παρασκευή υπάρχει το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα και ακολούθως οι προημιτελικοί με τους Καταλανούς και αυτό τόνισε και ο Ομπράντοβιτς -και στους παίκτες του. «Προετοιμαζόμαστε για έναν αγώνα δύσκολο, απέναντι σε μια καλή ομάδα η οποία επιπλέον έχει αλλάξει προπονητή, αλλά και κάποια πρόσωπα στο ρόστερ της. Είναι στοιχεία που πάντα δίνουν ένα έξτρα κίνητρο, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης»,επεσήμανε.

Επί του θέματος μίλησε και ο Κώστας Τσαρτσαρής, λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε τον Άρη και όλοι γνωρίζουμε πως πρόκειται για μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Η ήττα στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι κάτι που δεν έχουμε ξεχάσει και μας βοηθά να παρουσιαστούμε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση. Ο αγώνας έχει σημασία για εμάς και βαθμολογικά για το πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, αλλά και ενόψει της συνέχειας, καθώς είναι ο τελευταίος που θα δώσουμε πριν την έναρξη των αναμετρήσεων με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Δεδομένο είναι ότι πρέπει να μπούμε δυνατά στο παρκέ και να συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος του αγώνα».
 
Ιτούδης… talking

Την καθιερωμένη ανάλυση του έκανε και ο Δημήτρης Ιτούδης τονίζοντας πως αυτή τη φορά το «τριφύλλι» πρέπει να κάνει τη διαφορά, ενώ μίλησε και για την κατάσταση του Άλεξ Μάριτς. Όσον αφορά στην παρουσία του τελευταίου στον αγώνα με τον Άρη, τόνισε πως «δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Θα περιμένουμε μέχρι και την προπόνηση της Πέμπτης και θα δούμε τι θα γίνει και το αν θα ταξιδέψει μαζί μας ή όχι».
Επιστρέφοντας στην αναμέτρηση με τους «κίτρινους», ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού εξήγησε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις μας με τον Άρη για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. 

Είχαμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, σε έναν αγώνα που όπως και να το κάνουμε έπαιξε ρόλο και η διαφορά των 30 πόντων που είχαμε από τον πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ. Δεν παύει όμως να ήταν μια κακή μας εμφάνιση. Αυτή τη φορά θέλουμε να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Ο Άρης έχει αλλάξει αρκετά πράγματα, έχει αλλάξει προπονητή, συστήματα, φιλοσοφία, έχει κάνει ή σκέφτεται αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του. Εξακολουθεί να είναι μια ομάδα καλή, η οποία με τη νέα φιλοσοφία, θέλει να δώσει πολύ σημαντικό ρόλο στον Μπράουν και στον Χαραλαμπίδη. Τα δύο αυτά παιδιά και δημιουργούν από σκριν, ιδιαίτερα ο Χαραλαμπίδης δημιουργεί πολύ καλά μετά από μονά ή διπλά σκριν, αλλά και σκοράρει. 
Υπάρχει ο Ταπούτος στο 3 – 4 με σημαντικό ρόλο στον εκτελεστικό τομέα και στο παραγωγικό τους παιχνίδι και άλλα παιδιά που βοηθούν σημαντικά όπως ο Τόμας, ο Σλούκας που ήταν πολύ δημιουργικός και καλός στο εκτελεστικό παιχνίδι εναντίον μας. Γενικότερα, περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκεί και έτσι το αντιμετωπίζουμε».

Το γενικό συμπέρασμα για την αναμέτρηση, αλλά και για τη συνέχεια; «Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια. Για εμάς κάθε αγώνας στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τελικός. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ συγκεντρωμένα απέναντι στον Άρη, ο οποίος είναι βελτιωμένος και είχε και αυτή την καλή εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό, φτάνοντας στη νίκη απέναντί μας».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.