Το Περιστέρι επικράτησε άνετα του «λαβωμένου» ΠΑΟΚ στο «Ανδρέας Παπανδρέου» με 83-65 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο (δεύτερο μετά την επικύρωση αφαίρεσης βαθμών από τον Παναθηναϊκό).
Το Περιστέρι ήταν καλύτερο, πληρέστερο και είχε το απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας υψηλότατα ποσοστά ευστοχίας (19/30 δίποντα και 10/24 τρίποντα).
Πρώτος σκόρερ ο Καράμπελας με 13 πόντους, ο Γκρέϊ είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ οι Σκορδίλης και Βασιλόπουλος πρόσθεσαν από 12 πόντους.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον αγώνα με πολλές απουσίες, καθώς για διάφορους λόγους εκτός ήταν οι, Χάτσερ, Γκάρετ, Τζόουνς και Σχίζας.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζάρας με 13 πόντους, ο Τέπιτς είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 11 πρόσθεσε ο Μαργαρίτης.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό και με Κόνιαρη και Γκος στην επίθεση ξέφυγε με 4-8. Στην συνέχεια όμως το Περιστέρι ισορρόπησε, και σιγά, σιγά όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά αλλά με μπροστάρηδες τους Βασιλόπουλο, Μουράτο και Γκρέϊ στην επίθεση, πέρασε μπροστά 20-11 στο 9’. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 20-16 χάρις όμως σ’ ένα «τρελό» τρίποντο του Τσόχλα σχεδόν από το κέντρο, για ένα ΠΑΟΚ όμως που είχε 3/10 από τα 6.75.
Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου με καλάθια των Μπεντίλ και Καράμπελα η διαφορά πήγε στους 9 (25-16) και λίγο αργότερα 28-18. Με τρίποντο του Μπεντίλ έγινε το 32-21, ενώ ένα ακόμη από Καράμπελα έφεραν τη διαφορά στο +14 (35-21) στο 14’. Ο ΠΑΟΚ με ζώνη στην άμυνα, έτρεξε ένα σερί 8-0 και έφερε τη διαφορά στους 6 πόντους (35-29). Με Βασιλόπουλο, Μπεντίλ και Κάλαχαν όμως οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 47-35 στο 18’. Με τον Σκορδίλη να τελειώνει πολες τις ασίστ των συμπαικτών του μέσα στην ρακέτα το Περιστέρι έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 51-37.
Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ ψηλά ποσοστά καθώς σούταραν 12-16 δίποντα και 7-13 τρίποντα την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι 6/14 και 5/16 αντίστοιχα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι μπήκε και πάλι δυνατά και με μεγάλη ευστοχία στο 23.30 με τρίποντο του Γκρέϊ και κάρφωμα του Σκορδίλη έστειλε τη διαφορά στο +19 (61-42). Στο 27’ με το σκορ 66-49, ο Χρυσικόπουλος αποβλήθηκε από το ματς όταν δέχτηκε δυο συνεχόμενες τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία για φάουλ που δεν του δόθηκε. Παρόλα ταύτα με δύο τρίποντα του Τέπιτς η διαφορά έπεσε στους 15 πόντους (70-55). Το τρίτο δεκάλεπτο θα τελειώσει με 74-56 για τους γηπεδούχους.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το Περιστέρι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο με το σκορ να είναι στο 78-60 στο 35’ και 81-60 στο 38’.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Μουράτος 7 (6ας.), Σκορδίλης 12, Βασιλόπουλος 12, Γκρέϊ 10 (7ρ.), Κάλαχαν 7, Φιλιππάκος, Αγραβάνης, Μπεντίλ 11, Ντάνιελ 9 (6ρ.), Καράμπελας 13, Σμιθ, Φλέμινγκς 2.
ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 4, Κόνιαρης 5, Μαργαρίτης 11, Τέπιτς 10 (8ρ.), Γκος 9, Ζάρας 13, Τσόχλας 9, Τζέφερσον 2, Ιατρίδης, Τανούλης, Χαρίτογλου.